Aan de bak na maandje winterstop

Onderstaand artikel staat nu op www.deweekkrant.nl en is vanaf morgen te lezen in ‘Ons Eiland’.

Door: Oscar Fonteine

NIEUWERKERK – Na een maandje winterstop, waarin veel voetballers hun conditie op peil konden houden op de schaatsen, begint komend weekend de competitie weer.


Spelers SKNWK trainden afgelopen dinsdagavond voor de ontmoeting met DFS, aankomende zaterdag. Foto Anja de Glopper Foto: Ons Eiland S-D

Daarin staat meteen weer een eilandelijke derby op het programma. In Haamstede ontmoeten DFS en SKNWK, respectievelijk de nummer vier en vijf uit de derde klasse A, elkaar. “Dat is direct een leuke wedstrijd om mee te beginnen,” vindt SKNWK-aanvoerder Martijn Neele. “In de thuiswedstrijd tegen hen waren we gelijkwaardig aan elkaar en was het 2-2 gelijkspel terecht. Al voelde het eigenlijk als een nederlaag omdat we vlak voor tijd nog met 2-1 voorstonden.”

Neele hoopt met zijn SKNWK de komende tijd flink wat punten te sprokkelen zodat er niet meer naar onderen hoeft te worden gekeken. “Onze huidige vijfde plaats is momenteel wel de plek waar we horen. We hebben in de eerste competitiehelft tegen de ploegen boven ons nauwelijks punten gepakt en door blessures en schorsingen hebben we wat pech gehad. Sander Uijl, Emiel Kuijten en ikzelf zijn inmiddels langzaam weer op de weg terug. Als we compleet kunnen blijven en een mooie serie neer kunnen zetten behoort een periodetitel nog tot de mogelijkheden.”

Om de aansluiting met de topploegen te behouden zou een overwinning in Haamstede zeer welkom zijn voor de Nieuwerkerkers. Dat zal volgens Neele geen eenvoudige opgave worden. “DFS heeft in de heenwedstrijd een goede indruk op mij gemaakt en de huidige vierde plaats op de ranglijst is naar mijn idee dan ook terecht.”

Zowel DFS als SKNWK werd vorig jaar kampioen in de vierde klasse. De prestaties van de Nieuwerkerkse formatie waren zelfs uniek in Nederland. De ploeg won al zijn 26 wedstrijden, behaalde een formidabel doelsaldo van 116 doelpunten voor en maar tien tegen en bleef daarnaast bijna anderhalf jaar lang ongeslagen.

SKNWK behoort dankzij die prestatie tot één van de kandidaten voor de titel Schouwse sportploeg van het jaar. “Natuurlijk hebben we een fantastische prestatie geleverd,” beaamt Neele. “Maar ik blijf erbij dat we het jaar daarvoor niet hadden moeten degraderen uit de derde klasse. Voor de vierde klasse waren we simpelweg te sterk. Over de andere genomineerden kan ik niet zo goed oordelen maar de verkiezing gaat over een heel jaar en dan is Duiveland voor mij toch de favoriet. Alle lof voor wat die ploeg vanaf het begin tot het eind van het jaar heeft gepresteerd en wat mij betreft komt de beker hun toe.”