Fuseren : column Wereldregio

Hieronder de column uit WereldRegio.

Fuseren

Zie je het al voor je? Martijn Neele geeft een pass overveertig meter naar Thomas Groeneveld, die op zijn beurt Dennie le Comte met een slim steekpass je weet te vinden. De spits twijfelt geen moment en haalt zoals zo vaak doeltreffend uit. De voetballers van BBSD vieren het doelpunt uitgebreid. Het is de gelijkmaker in de kampioenswedstrijd van de tweede klasse tegen Arnemuiden..

Hoewel er mensen in Zonnemaire en Dreischor faliekant tegen de voorgenomen fusieplannen zijn, is de geboorte van de DZC bittere noodzaak. Het komt er ook van. Bovendien, alleen doorgaan betekent de doodsteek. Fusieperikelen treffen met name kleine clubs. Hoewel er op dit moment twee gezonde, voetballende fusieclubs zijn, waren woorden als fusie, samenwerking en samengaan tot een aantal jaren geleden nat done. Niet bij de jeugd en een wat jongere generatie. Zij willen gewoon lekker voetballen. De pijn zit ‘m bij de ouderen. Maar- gelukkig zou je haast zeggen -beseffen zij inmiddels ook dat, wil een kleine club overleven, er iets moet gebeuren.

Zij spreken nu de woorden van fuseren en samenwerken zonder blikken of blozen uit. Want als er niets gebeurt, gaat hun cluppie op de fles. En dat is wel het laatste wat ze willen. En het gaat er van komen. Ouwerkerk heeft vorig jaar nog te kennen gegeven aan Dreischor en Zonnemaire alleen door te willen. Maar hoe lang duurt het nog voor- dat ze alsnog toenadering zoekt? Twee, drie jaar?

WlK’57 en Brouwershaven spelen al samen in een vrouwenelftal en houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen binnen hun clubs. Wanneer gaan zij eIkaar vinden? Over drie,misschien vier jaar? Veel langer duurt het niet.

Of wat te denken van de Duivelandsehoek op het eiland. Zet het eens weg, een mooi, groot sportpark in de polder, en laat daar Bruse Boys, SKNWK en Duiveland onder de naam BBSD (de beginletters van de drie clubs) voetballen.

…Barry Steenpoorte heeft de bal aan de voet, zet een één-tweetje op met Mats Willemse en vindt Wesley Goud bij de tweede paal, Goud kopt de bal op de paal maar in de rebound tikt Ronald Zwager de 2-1 tegen Arnemuiden binnen. Nog twee minuten te spelen, het kampioenschap en dus promotie naar de eerste klasse kan SV BBSD niet meer ontgaan. Waar fuseren al niet tot kan leiden.

4 reacties op "Fuseren : column Wereldregio"

  1. Mediumvisor | 29-03-2009 at 00:32 |

    Een foutje, want deze column blijkt niet te zijn geschreven door Joop v/d Laan.

    Excuses Joop

  2. Een Supporter | 28-03-2009 at 11:31 |

    Als Joop v d Laan dat echt meent is dat alleen maar toe te juichen. Maar enkele jaren geleden was hij ook tegenstander van een samen gaan met een club uit de buurt. Maar voor sommige clubs is echt geen toekomst. Voorbeelden zijn clubs op Noordbeveland te weten Wissekerke en Kats. En het bekende CVV uit Rotterdam is ook al enkele jaren gefuseerd met een Club uit de regio. Dus het is overal te doen. En ja de gemeente Schouwen- Duiveland is het voorbeeld van samen gaan. Vier clubs op dit eiland van 600 leden per club zou heel reeel zijn. Met als doel hogere klassen. Dan zou je als toeschouwer ook nog wat te kiezen hebben. Dus besturen werk het uit en leg het voor. Anders komt Schouwen-Duiveland op sportgebied achter. En we wilden na 1953 toch echt bij Nederland horen?

  3. Zoals al aangegeven op het gastenboek, is dit inderdaad niet geschreven door Joop van der Laan, maar waarschijnlijk door Peter Godrie van de wereldregio, er wordt nog een rectificatie geplaatst!

    Daarbij zijn er al 2 ploegen die op het duivelandse deel goed en attractief voetbal laten zien op hoog niveau, kom maar eens kijken bij bruinisse en oosterland 😉

  4. Zeker een vervroegde 1 april mop. Vd Laan is altijd falikant tegen een fusie geweest en gruwelt ervan om de identiteit van Duiveland te vergooien. Maar op zich is het toch mooi als er op dit eiland (het Duivelandese deel)een zeer sterke vereniging is, die goed en attractief voetbal toont op een bijzonder hoog niveau. Daaronder allemaal reserveteams op een mooi niveau en dan kan ook de jeugd met een goede op/begeleiding meeliften in het geheel waardoor een goed fundament neergelegd wordt voor de toekomst. Oh i have a dream. Maar het vraagt een uiterst professionele benadering om dit uit te werken. Wordt vervolgd op 1 april.

Reacties gesloten.