Veere wint periode en blijft op titelkoers

Veere is ook na de ingelaste wedstrijd tegen Heinkenszand de ongeslagen koploper van de zaterdag-derde klasse A. De favoriet voor de titel boekte dinsdagavond de dertiende overwinning van het seizoen: 2-4.

De thuisploeg kwam in de eerste helft via Gerben Menheere op een 1-0 voorsprong, maar moest daarna het initiatief aan Veere laten. Gerben Bakker, Edwin van Tatenhove en clubtopscorer René-Michel Gerritsen maakten achtereenvolgens de 1-1, de 1-2 en de 1-3.

Via een benutte strafschop van Jeroen Verschiere mocht Heinkenszand nog even hopen op een stunt, maar Gerben Bakker maakte met zijn tweede van de wedstrijd aan alle illusies een einde.

Veere bracht door de overwinning de marge op nummer twee FC Dauwendaele weer terug tot vier punten. Bovendien stelde de club een plaats in de nacompetitie veilig door de tweede periodetitel in de wacht te slepen.
Voor Heinkenszand breken er moeilijke tijden aan. De club staat met 15 punten uit 18 duels op de elfde plaats. De achterstand op nummer tien De Meeuwen blijft vier punten. Komend weekend volgt er voor Heinkenszand opnieuw een zware wedstrijd. De ploeg van trainer Ad Poortvliet speelt dan op eigen veld tegen FC Dauwendaele.