Alcoholbeleid gewijzigd

Naar aanleiding van de uitkomsten van de landelijke regiovergaderingen van afgelopen november is er kritisch gekeken naar het alcoholbeleid.

Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft besloten tot een wijziging van het artikel Ordemaatregelen. Een vereniging is vanaf heden niet meer verplicht te beschikken over een gemeentelijke vergunning voor een aan de kantine grenzend terras.

Vergunning

Wanneer een club van de gemeente een vergunning heeft voor een aan de kantine grenzend, afgebakend terras, dan is het op die specifieke grens verkoop en nuttiging van alcohol toegestaan. Mits deze alcoholische dranken zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers.

Het is uit het oogpunt van veiligheid nog steeds verboden non-alcoholische dranken en alcoholische dranken in glas buiten de kantine te nuttigen. Ook op het aangrenzende terras is dit dus niet toegestaan. Tevens is het nog steeds niet toegestaan om alcohol (zowel in glas, plastic als kunststof) ergens anders dan op het afgebakende terras grenzend aan de kantine te nuttigen.

Voor alle duidelijkheid: een vereniging mag alleen een (afgebakend) terras aangrenzend aan de kantine hebben.

1 reactie op "Alcoholbeleid gewijzigd"

  1. Arnold | 06-04-2009 at 21:54 |

    En wat betekent dit dan precies voor SKNWK? Grenst onze kantine (voldoende) aan het terras? Of geeft een strikte interpretatie problemen?

Reacties gesloten.