Wedstrijdverslag Bruse Boys 5 – S.K.N.W.K. 4

Hieronder het wedstrijdverslag van de wedstrijd Bruse Boys 5 – S.K.N.W.K. 4 van de website van Bruse Boys.

Bruse Boys 5 – Nieuwerkerk

Een prachtige zomeravond, met schitterend weer om een potje te ballen en onze buren uit Nieuwerkerk op te rollen. Met in onze gedachten de te verdienen 3e en mischien nog wel gedeeld 2e plaats kwamen we goed uit de kleedkamer. Dennis F als stand in voor onze afwezige topschutter Dennis O en Koos B als 2e aanvaller trapten we af met het zonnetje in de rug.

Er werd lekker gevoetbald en de verdediging met Martin G als opperhoofd op de positie van laatste man stond als een blok beton, die geen enkele keer kraakte of scheuren vertoonde.

De aanvallers van onze buren werden goed gedekt en flink op de huid gezeten bij elk balcontact. De dirigent Jos U op het middenveld strooide met ballen over de verdediging waar de snelle Dennis wel raad mee wist, maar wist toch elke keer net niet zijn pantoffel goed tegen het leer aan te drukken.

Koos werd ook een paar keer in stelling gebracht maar werd elke keer net afgetroefd door de waakzame doelwachter van N’kerk. Na 30 minuten voetballen zagen we het net bollen en kon er gejuicht worden. Mark scoorde de openingstreffer en de Bruse Boys stonden 1-0 voor. Door deze treffer hield Bruse Boys 5 de eer hoog voor de senioren afdeling door als enige elftal doeltreffend te zijn deze week!

Nieuwerkerk begon druk te zette na het doelpunt wat resulteerde in een paar schoten van afstand die door Bert allemaal vakkundig onschadelijk werd gemaakt. Veel meer dan deze schoten zat er niet in doordat de geoliede verdedigingsmachine geen krimp gaf en alleen veel vrije trappen tegen kreeg van de prima fluitende scheidsrechter van dienst.

Net toen Nieuwerkerk hun kans begonnen te ruiken en BB 5 steeds verder terug drong op eigen helft zette de Bruse Boys de beroemde en door de tegenstanders zo verguisde BB 5 counter in. Door een perfecte uittrap van Bert die Jos U op rechts wegstuurde werd Koos bij de 2e paal gevonden en lag de 2-0 in het netje. De kleedkamer in met een 2-0 voorsprong in een mooie derby gaf een heerlijk gevoel.

In de rust werd Hjalmar gewisseld die de hele 1ste helft tegen de snelle spits van N’kerk zijn werk uitstekend had gedaan, hij mocht even uitblazen op de bank. Chris werd van de linksback positie gehaald om op rechts de aanvaller in zijn broekzak te houden. Foeke kwam op rechtsback te spelen. Wim kwam er in als voorstopper voor Jan R en Martin B werd als geheim wapen in de spits gezet voor Dennis F, er werd nog een verse spits ingebracht naast Martin B. Jos K kwam het veld in voor Koos.

Nieuwerkerk kwam goed uit de kleedkamer en was vastberaden om het de jongens zo moeilijk mogelijk te maken, een kopbal werd schitterend gered door Bert die gestrekt naar de hoek ging en de bal uit het doel wist te ranselen.

Nog geen 5min later kon hij alsnog vissen door een afstandschot die hij nooit aan zag komen door de vele mensen voor zijn neus. De opdracht van Chris was simpel hou het asjeblieft nog een kwartiertje vol zodat Hjelmar kan uitrusten, maar de goede 1ste helft eiste zijn tol al; bij het 1ste sprintje tegen de spits. waar hij al naar zijn benen greep waar de kramp insprong.

Maar met een perfect acterende laatste man als Martin G was er niets aan de hand, maar binnen 10min stond Hjelmar weer in het veld en lag Chris op het gras met een biertje in zijn hand.

Echte kansen kwamen er niet meer het duel werd lekker uitgespeeld met als toch wel benoemingswaardig feit Dat Martin B de ene na de andere puike voorzet afleverde vanaf rechts. Ja echt, i.p.v. 6 man proberen dol te draaien krulde hij bal na bal in de doelmond. Mark was de enige die daarvan profiteerde en zijn hoofd tegen het leer aandrukte op 1 van de voorzetten van Martin.

Met een 3-1 stand was het lekker voetballen en Mark mocht nog een keertje aanleggen maar i.p.v. zijn hoofd er tegen aan te leggen probeerde hij zijn pantoffel er tegen aan te krijgen wat niet helemaal goed uitpakte.

Na het laatste fluitsignaal stond het kratje bier al klaar in de kleedkamer en konden we tevreden afscheid nemen van seizoen 2008/2009. Met een mooie 3e plaats als eindresultaat hebben we het netjes gedaan.

As zaterdag nog een dagje bierballe in Brouw en dan op naar het volgende seizoen!!!!