WRC: Bruse Boys probleemloos naar finalepoule

Bruse Boys heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de WereldRegio Cup (WRC). In poule A, in tegenstelling tot voorgaande jaren worden er voorronden gespeeld om de plaats op de finaledag te bepalen, kende de ploeg van trainer Edwin Kriens geen problemen met Renesse en Brouwershaven. Dat Bruse Boys tweemaal zou winnen, was ook wel te verwachten. Het reisde namelijk met een meer dan volwaardige selectie af naar het Brouwse sportpark Onder de Molen waar maandagavond de eerste wedstrijden in de nieuwe opzet van de WereldRegio Cup, ook wel het officieuze voetbalkampioenschap van Schouwen-Duiveland genoemd, werden afgewerkt.

In het duel met Renesse had Bruse Boys het slechts na de 1-0 even lastig. In deze fase moest de Bruse goalie Rick Postema drie keer handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Daarna was het verzet van Renesse, dat nogal wat spelers miste.

In haar tweede wedstrijd had Renesse geen antwoord op het goede spel van Frank Kristelijn, verreweg de beste voetballer bij Brouwershaven. Kristelijn beslechtte in zijn eentje het duel met drie goals.

Door de 3-0-zeges van Bruse Boys en Brouwershaven kon hun onderlinge confrontatie als een ‘kleine’ finale worden beschouwd. Bruse Boys was de bovenliggende partij, maar bleven heel lang uit. Langs de kant werd er al gesuggereerd dat het op strafschoppen zou uitdraaien. In de laatste minuten kwam alsnog de individuele klasse bovendrijven. Eerst opende Thomas Groeneveld met een bekeken schot vanaf de rand van het strafschopgebied de score. Vlak erna boogde George Geluk de bal zo mogelijk nog mooier in het Brouwse doel.

UITSLAGEN

Poule A:

Bruse Boys-Renesse 3-0 (1-0 Mats Willemse, 2-0 Dimitri Hooftman, 3-0 Ben Schot)

Brouwershaven-Renesse 3-0 (1-0, 2-0 en 3-0 Frank Kristelijn)

Bruse Boys-Brouwershaven 2-0 (1-0 Thomas Groeneveld, 2-0 George Geluk)