Geen enkele tegengoal Schouws elftal

door Marco Puik

NIEUWDORP – Ook zonder de inbreng van spelers als Pieter de Munnik, Wilco de Valk en Benjamin Verwest liet het Schouwse voetbalelftal zich gisteravond als winnaar van het Grontmij Voetbalgala kronen.

Het gezelschap van trainer Edwin Kriens won niet alleen alle drie zijn wedstrijden, het eilandelijke regioteam hoefde ook nog eens geen enkele tegentreffer te incasseren.

De basis voor de eindzege legden de Schouwenaren in het openingsduel met het Walchers elftal. Lang leek die wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, totdat Oostkapelle-speler Rick Pattenier drie minuten voor het eindsignaal de bal in zijn eigen doel kopte: 0-1. Echt onverdiend mocht de Schouwse zege niet genoemd worden.

Op hetzelfde moment speelden de regio-teams van Reimerswaal en Borssele op veld 2 doelpuntloos gelijk. De twee gemeentelijke teams verschenen overigens incompleet aan de aftrap in Nieuwdorp. De nood bij het Borsels elftal was zelfs zo groot dat het een beroep moest doen op enkele gastspelers van SSV’65. Reimerswaal-coach Eddie Kiesenberg kon niet beschikken over spelers van de nacompetitiedeelnemers Yerseke en Kruiningen. Eén Kruiningenaar was echter wel van de partij: Adriaan van de Plasse had bij zijn vakantieplanning geen rekening gehouden met nacompetitievoetbal, waardoor hij de cruciale fase van het seizoen moet missen. Voor hem was er gisteravond dus geen beletsel om mee te spelen. Ondanks de inbreng van Van de Plasse moest het Reimerswaals elftal zijn meerdere erkennen in het Schouws elftal (2-0), dat in zijn derde wedstrijd ook eenvoudig afrekende met het Borselse team: 3-0.

Walchers XI–Schouws XI 0-1. Rick Pattenier (eigen doelpunt) 0-1. Reimerswaals XI–Borsels XI 0-0. Borsels XI–Walchers XI 1-2. Edwin Capello 1-0, Arjen Pattenier 1-1, Joey van der Zweep 1-2. Schouws XI–Reimerswaals XI 2-0. Dennie le Comte 1-0, Thomas Groeneveld 2-0. Walchers XI–Reimerswaals XI 2-0. Alper Koc 1-0, Alwin van Ham 2-0. Schouws XI–Borsels XI 3-0. Robin Meertens 1-0, Vincent Goedegebuure 2-0, Martin Cruq (eigen doelpunt) 3-0.

1 reactie op "Geen enkele tegengoal Schouws elftal"

  1. Steven | 23-05-2009 at 10:44 |

    Puik verhaal

Reacties gesloten.