Schouws elftal doet het beter in Burgh dan in Bru

Gert-Jan Tierie is nog steeds de enige Zeeuwse voetballer die deze voorbereiding heeft gescoord tegen een profclub. Dinsdagavond mag de speler van Goes het met het Schouws elftal nog ’s proberen tegen Excelsior. Deze Rotterdamse club komt alweer voor de zevende keer deze eeuw op bezoek op Schouwen-Duiveland. De laatste drie duels scoorde het Schouws elftal.

Tussen 2000 en 2003 kwam Excelsior met de streektrots Adrie Koster als trainer in Bruinisse sparren met het Schouws elftal. Dat leverde van Zeeuwse kant minimaal succes op. Alleen het laatste duel op het vissersdorp leverde een Schouwse goal. De afgelopen twee seizoenen ging het in Burgh-Haamstede stukken beter. In 2007 werd het slechts 1-2 en vorig jaar scoorde het Schouws elftal zelfs twee keer! Daaronder was één treffer van Gert-Jan Tierie, met wie dit blogje begon.

Dinsdagavond is het veld van DFS in Burgh-Haamstede opnieuw het strijdtoneel van de ‘traditional’ Schouwen-Duiveland-Excelsior. Aftrap 19.30 uur.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/