Excelsior: B-elftal faalt in Zeeland

Door WIETSE DIJKSTRA

BURGH HAAMSTEDE – Teleurgesteld na de beschamende 1-1 tegen een stel goedwillende Zeeuwse amateurs, had Excelsior-verdediger Daan Bovenberg het bij het verlaten van het veld over ‘een schande’. Trainer Alex Pastoor wilde dat woord niet in de mond nemen en had het liever over een ‘nuttig leermoment’. Zelf werd hij gisteravond na de wedstrijd tegen het Schouwse elftal in elk geval weer een stuk wijzer.

Met nog één oefenwedstrijd voor de boeg, weet Pastoor in grote lijnen wel met welke ploeg hij over anderhalve week aan de competitie zal starten. De coach begon in Burgh Haamstede op Schouwen-Duive- land met zijn tweede keus aan het duel met het Schouwse elftal. De spelers die het hun trainer in deze fase nog lastig zouden moeten maken, zullen Pastoor niet aan het twijfelen hebben gebracht. Excelsior liet zich door de fanatieke Zeeuwen voor rust volledig de kaas van het brood eten, creëerde geen kans en keek bij rust tegen een niet eens onverdiende 1-0 achterstand aan.

Geen schande, in de terminologie van Pastoor. ,,Want dat is het als je bewust de boel verstiert,’’ doceerde hij na de wedstrijd. ,,Ik hou niet van die populaire termen. Ik denk dat de spelers zich een slag in de rondte hebben gewerkt. Maar werken begint wel in je hoofd. Sommige jongens lopen zichzelf in hun enthousiasme voorbij.’’

Excelsior heeft met een selectie van 25 man over kwantiteit niet te klagen. Het verschil in niveau tussen de ploeg voor en na rust was gisteravond echter schrijnend. Toch kon ook de beoogde basiself, die uiteraard een stuk beter speelde dan de tweede keus, de opgelopen schade in de tweede helft niet meer repareren. Alleen Karim Mossaoui, op aangeven van de razendsnelle Mitchell Schet, vond een kwartier voor tijd met een droge knal eindelijk een bres in de stugge Zeeuwse defensie.

,,In de tweede helft leek het er al meer op,’’ had ook Pastoor gezien. ,,Het tempo zat er goed in, het was alleen wat onrustig en ongeduldig.’’ Waar de keuzes voor de trainer steeds makkelijker worden, is het voor hem nog moeilijk in te schatten waar Excelsior nu precies staat. De Rotterdammers, waar Adnan Alisic en Tobias Waisapij ontbraken vanwege trieste familie-omstandigheden, speelden in hun relatief korte voorbereiding slechts twee keer tegen een profclub. De Belgische subtopper Westerlo werd anderhalve week geleden knap op 2-2 gehouden. Tegen Go Ahead Eagles leed Excelsior vorige week een kansloze 3-1 nederlaag.

,,Tegen Westerlo was het goed, tegen Eagles viel het tegen,’’ aldus Pastoor, die zijn selectie liever iets langer en zwaarder had willen testen. ,,We zouden een week voor de competitie nog tegen RKC oefenen, maar omdat zij gepromoveerd zijn, spelen we nu tegen Excelsior Maassluis.’’

Ook het duel met de eersteklasser, komende zaterdag in Maassluis, is niet echt een goede graadmeter. Pastoor zal daar met zijn basisploeg starten. De kans dat Samir El Moussaoui daartoe behoort is klein, al voegt de trainer hem graag bij zijn selectie. Excelsior sprak gisteren daarom opnieuw met de van ADO afkomstige verdediger. Omdat er op dit moment financieel geen ruimte is voor versterkingen, blijft El Moussaoui voorlopig op amateurbasis in Rotterdam.

3 reacties op "Excelsior: B-elftal faalt in Zeeland"

  1. geen fan | 29-07-2009 at 17:58 |

    Excelsior heeft het AD gewoon netjes gevraagd de uitslag niet met grote letters in de krant te zetten.

  2. Beetje opletten | 29-07-2009 at 09:55 |

    "Toch kon ook de beoogde basiself, die uiteraard een stuk beter speelde dan de tweede keus, de opgelopen schade in de tweede helft niet meer repareren. Alleen Karim Mossaoui, op aangeven van de razendsnelle Mitchell Schet, vond een kwartier voor tijd met een droge knal eindelijk een bres in de stugge Zeeuwse defensie."

  3. Fan van het AD | 29-07-2009 at 09:46 |

    Eindelijk een echte krant op deze site
    Maar waar kan ik nou ergens lezen wat ze gisteravond hebben gedaan

Reacties gesloten.