Excelsior weet niet te winnen

Excelsior heeft in de wedstrijd tegen de Schouwse selectie niet weten te overtuigen en kwam dan ook niet verder dan een 1-1- gelijkspel.

Excelsior begon de dag van de wedstrijd tegen de Schouwse selectie met een bezoek aan boerderij de Molenberg waar de eerste Excelsior Experience gehouden werd. Deze experience werd door ongeveer 200 mensen bezocht en ook de selectiespelers namen vrijwillig deel aan een aantal van de activiteiten.
Na een sportmaaltijd te hebben genuttigd, verzorgd door boerderij de Molenberg, werd er koers gezet naar sv DFS uit Burgh-Haamstede, waar de selectie van Excelsior haar voorlaatste oefenwedstrijd speelde voor de start van de competitie.
In de eerste helft speelde Excelsior onrustig en onsamenhangend en was het niet bij machte om het de keeper van de Schouwse selectie lastig te maken.
De eerste kans was dan ook voor de Zeeuwen na 5 minuten spelen. Excelsior kon daar voetballend nog weinig tegenover zetten en kon alleen gevaarlijk worden uit corners.
Eerst was het Roland Bergkamp die via de keeper de bal naast het doel kopte en daarna was Leen van Steensel dicht bij een treffer maar ook zijn kopbal ging naast het doel. De eilandbewoners kregen via de zijkant nog een mooi kans die net gemist werd, maar even later was het wel raak. Ronald Zwager was diegene die de bal uit een klutssituatie achter Arjan van Dijk schoot en zo de gastheren op een 1-0 voorsprong zette. Tekenend voor de eerste helft was dat Guyon Fernandez pas in de extra tijd van de eerste helft de eerste Excelsior speler was die een schoot tussen de palen afleverde maar het bracht de keeper van de Zeeuwen niet in gevaar en zo ging Excelsior met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

De tweede helft bracht Pastoor een heel ander team binnen de lijnen, alleen Bandjar en van Dijk mochten blijven staan. Excelsior ging op zoek naar gelijkmaker maar de Schouwse selectie bleef goed overeind en was op sommige momenten met goed combinatievoetbal nog de bovenliggende partij. Excelsior werd wel dreigender dan in de eerste helft en met name Mitchell Schet ging zijn directe tegenstander meerder malen voorbij. Zo had Koolwijk een schietkans na een afgeslagen corner en probeerde Wattamaleo het van grote afstand. Vanaf de linkerkant was Janota zijn tegenstander de baas en bracht Mossaoui in stelling maar ook zijn schot trof geen doel. Na ruim een half uur was het wederom Schet die zijn tegenstander op snelheid de baas was en zijn voorzet bereikte Karim Mossaoui die de bal met een droge knal binnen schoot, 1-1. Alhoewel de Zeeuwen bleven knokken voor een goed resultaat was het beste er wel af aan het einde en waren de Kralingers de bovenliggende partij maar verder dan een kansje voor Erasmus, na een steekpass van Koolwijk, kwam het niet en eindigde deze wedstrijd in een teleurstellende 1-1.
Komende zaterdag heeft Excelsior de laatste kans op alles op scherp te zetten voor de start van de competitie, dan treft het in Maassluis de 1e klasser Excelsior Maassluis waar oud-Excelsior speler Sieme Zijm speelt. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling 1e helft: van Dijk; Machek, van Steensel, el Moussaoui, Bandjar; Fernandez, Risamasu, Benard, Pattinama; de Lange, Bergkamp

Opstelling 2e helft: van Dijk, Bandjar, Bovenberg, Nieveld, van Peppen; Wattamaleo, Koolwijk, Schet, Mossaoui; Janota, Erasmus