DFS stroopt de mouwen op en kan De Meeuwen…..

DFS stroopt de mouwen op en kan De Meeuwen van winst afhouden

MIDDELBURG – Het duel tussen DFS en Nieuwdorp kende een bijzonder scoreverloop eindigde in een 2-2-gelijkspel en voor DFS met negen spelers.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal opende SKNWK het seizoen met een 3-2-thuisnederlaag tegen Nieuwdorp.

DFS-De Meeuwen 2-2: DFS kwam in dit bijzondere duel terug van een 2-0-achterstand en eindigde de wedstrijd met negen man. Voor rust was De Meeuwen feller, maar was de beste kans voor DFS-speler Pieter de Munnik, die vrij voor doelman Dennie Oosse verscheen en miste. Dat deed Kevin Janse voor De Meeuwen in de 39e minuut niet en dat betekende de 0-1. Direct na het begin van de tweede helft zorgde Dennie Huijbregtse voor de 0-2 en De Meeuwen kreeg daarna zelfs kansen op de 0-3.

In de 60e minuut liep Jarno Vermeulen tegen een tweede gele kaart op en kon vertrekken. Dat was voor DFS het sein om de mouwen op te stropen. Met tien man kwam de ploeg door een goal van Mariko Rouw, die via een tegenstander scoorde, terug tot 1-2. DFS-doelman Leander Rouw voorkwam met enkele reddingen de 1-3, waarna Kevin Veerhoek in de 90e minuut voor 2-2 zorgde. Daarna behoedde Oosse De Meeuwen zelfs nog voor een nederlaag. DFS eindigde het duel met negen man, omdat invaller Frido Tims direct rood kreeg na een – in de ogen van de scheidsrechter – opzettelijke botsing met de vlagger van de bezoekers. Het betekende voor DFS al de derde rode kaart in dit nog prille seizoen.

SKNWK – Nieuwdorp 2-3: Keeper Mike Bakker van SKNWK bracht in de 27e minuut na een Nieuwdorpse counter in eerste instantie nog redding, maar in de rebound scoorde Niels Mulder toch de 0-1. SKNWK kwam daarna niet verder dan wat kleine kansen. In de 58e minuut zorgde Wesley Goud van SKNWK op aangeven van Wilco de Valk voor de gelijkmaker en zo kregen de Nieuwerkerkers hoop.

Het werd nog mooier voor de Schouwse ploeg toen Ralf Kole een inzet van Goud achter zijn eigen doelman werkte. Janick van As bracht Nieuwdorp langszij door vanaf de rand van de zestienmeter Bakker in de korte hoek te verrassen. Via Robbert Padmos rook SKNWK daarna opnieuw aan een voorsprong, maar zijn inzet leverde geen treffer op. In de 71e minuut schoot Niels Mulder uit een vrije trap de bezoekers naar de 2-3. Het betekende de tweede overwinning voor Nieuwdorp.

Wesley Goud van SKNWK torent in een duel boven een tegenstander van Nieuwdorp uit en maakt daarbij in de ogen van de scheidsrechter een overtreding. foto Ronald den Dekker

De Noormannen–Colijnsplaatse Boys 1-0: De gelukkigste ploeg won in Westkapelle. Beide ploegen kregen gedurende de wedstrijd een aantal kansen, maar het duurde tot de 85e minuut voordat er ook ééntje verzilverd werd. Uit een voorzet van Mark Minderhoud kopte Thomas Wuite De Noormannen naar de eerste drie punten van het seizoen.

Kapelle–VCK 0-3: VCK had voor rust meer balbezit, maar Kapelle kreeg de meeste kansen. In de 52e minuut kreeg Kapelle-speler Ferdi Tilroe direct rood wegens natrappen en moest de thuisploeg met tien man verder. In de 75e minuut kwam VCK op 0-1 via Dylan Verhage, die na een afgeslagen corner de weer ingebrachte bal binnen tikte. Kapelle nam daarna risico en kreeg kansjes, maar VCK maakte goed gebruik van de ruimte. In de 85e minuut zorgde Stefan Wielemaker voor 0-2 en daarna maakte hij er ook nog 0-3 van.

Yerseke-AZVV 0-1: Al na zes minuten voetbal kwamen de bezoekers uit Axel op voorsprong toen Bert Apperlo na een mooie AZVV-aanval met het hoofd wist te scoren. Daarna ging het spel op een neer en had Yerseke de pech dat Bart van Steveninck in de 36e minuut geblesseerd uitviel. AZVV kreeg in de tweede helft meer tegenstand van het hard werkende Yerseke. Na rust was de thuisploeg via Jarno van de Kreeke, Arjan de Koeijer en Frank Bakker dicht bij de 1-1, maar bleef AZVV op enigszins gelukkige wijze overeind.

3 reacties op "DFS stroopt de mouwen op en kan De Meeuwen….."

1. Die speler van DFS sabelde expres onze assistent scheidsrechter neer. Volkomen terecht de rode kaart. Zou volgens mij het gehele seizoen niet meer moeten mogen voetballen.

2. T.Okkie | 14-09-2009 at 17:29 |

Wat een pannenkoeken daar in Haamstede. Ongekend.