Zwaluwen Jeugd Actie: recordbedrag!

De Zwaluwen Jeugd Actie heeft dit jaar een recordbedrag van € 252.130,- opgeleverd. Duizenden jeugdvoetballers voetbalden dit bedrag bijeen voor het Prinses Beatrix Fonds. Beschermvrouwe Koningin Beatrix nam de cheque zaterdag op het complex van vv De Zwaluw in Oeffelt in ontvangst.

De vijftigste editie van de Zwaluwen Jeugd Actie kende zaterdag in het Brabantse Oeffelt een spetterende sluitingsdag. Hoogtepunt was vanzelfsprekend de onthulling van het bijeengespeelde geldbedrag: € 252.130,- voor het Prinses Beatrix Fonds. Een record in vijftig jaar Zwaluwen Jeugd Actie.

Dit bedrag wordt gebruikt om spierziekten en bewegingsstoornissen te bestrijden. In Nederland hebben ruim 200.000 patiënten dagelijks te maken met de vaak ernstige gevolgen van een spierziekte of bewegingsstoornis.

Ruim vier miljoen euro

In 1959 werd de Zwaluwen Jeugd Actie voor het eerst georganiseerd door AFC in Amsterdam. De opbrengst werd door het Prinses Beatrix Fonds besteed aan de bestrijding van de polio-epidemie. De Zwaluwen Jeugd Actie is uitgegroeid tot een landelijk toernooi dat door de KNVB-districten wordt georganiseerd. In 2009 hebben ruim 250.000 jeugdige voetballers deelgenomen aan het toernooi. In 50 jaar Zwaluwen Jeugd Actie is totaal € 4.064.016,72 bijeengevoetbald door ruim 8,7 miljoen voetballers.