S.K.N.W.K. 1 onderuit tegen sterker De Noormannen

S.K.N.W.K. 1 beleeft nog weinig plezier aan het seizoen 2009-2010. Gisteren moesten ze op sportpark ‘Het Springer’ weer haar meerdere erkennen in een zeer jeugdig en goed voetballend De Noormannen 1. Het werd uiteindelijk 2-4.

Binnen de minuut lag de bal al weer in het mandje. Helaas aan de voor S.K.N.W.K. verkeerde kant van het veld. Het was een goeie diepe bal die snoeihard binnen werd geschoten, 0-1. Dan loop je dus al weer gelijk achter de feiten aan.

Pas in de 16e minuut kan S.K.N.W.K. iets terug doen. Een voorzet van Wilco de Valk wordt door spits Wesley Goud teruggekopt. Echter is er niemand bijgesloten om de bal eventueel binnen te schieten. Aan de andere kant koppen de gasten uit Westkapelle een corner naast het doel.

In de 27e minuut een ongelukkige botsing tussen René Verschoor van S.K.N.W.K. en de aanvoerder van De Noormannen. Ze komen met de hoofden tegen elkaar en het spel ligt daarom ook enkele minuten stil. Gelukkig voor S.K.N.W.K. kan René verder. De aanvoerder van De Noormannen moet zich sneu genoeg laten vervangen.

Op het half uur krijgen de gasten een vrije trap. Van zo’n meter of 20 wordt de bal langs de muur getrapt, maar keeper Mike Bakker van S.K.N.W.K. duikt over de bal heen, 0-2. Enkele minuten later weer een hachelijke situatie voor het Nieuwerkerkse-doel. Nu komt de bal op de paal en kan Wilco de Valk de bal wegwerken.

In de 2e helft gaat S.K.N.W.K. op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter na zo’n 7 minuten wordt er op dezelfde manier als het eerste doelpunt zelfs een 3e goal gescoord door De Noormannen. Wedstrijd gespeeld, zou je denken.

Na een schitterende aanval schiet De Noormannen dan nogmaals op de paal, maar dan is het tijd voor S.K.N.W.K. Net als 2 weken geleden (toen na een 0-2 achterstand S.K.N.W.K. uiteindelijk nog met 3-2 won van A.Z.V.V.) lijken de blauw/zwarten dan eindelijk wakker geschud.

Robbert Padmos schiet in de 73e minuut na een scrimmage voor het doel de bal hard tegen de touwen, 1-3. Vijf minuten later is het dan zelfs 2-3. René Verschoor, die zijn plekje al heeft gevonden in S.K.N.W.K. 1, lost een schot. De doelman kan deze niet onder controle brengen en Wesley Goud is er als de kippen bij om de rebound binnen te werken, 2-3.

Wilco de Valk krijgt nog een kopkans, maar zijn bal verdwijnt naast het doel. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakt De Noormannen aan alle illusies een einde. Ze schieten de 2-4 binnen en daarmee de wedstrijd op slot.

Al met al niks af te dingen op de overwinning. S.K.N.W.K. verliest van een sterkere tegenstander en zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen, want anders wordt het een lastig seizoen. Te beginnen volgende week als het op bezoek mag bij Yerseke 1.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Erwin Nelissen, René Verschoor, Sytze Stins, Léon Pollemans, Martin Kiesenberg (Emiel Kuijten), Robbert Padmos, Wilco de Valk, Sander Uijl, George van Heukelom (Richard v/d Sande), Wesley Goud.