VCK en De Noormannen koplopers

door Klaas Verspoor

MIDDELBURG – VCK en De Noormannen profiteerden zaterdag van puntenverlies van koploper Nieuwdorp (1-1 bij DFS) en voeren nu met zijn drieën met dertien punten uit zes duels de ranglijst aan van de derde klasse A.

De Meeuwen boekte thuis een 2-2-gelijkspel tegen AZVV.

SKNWK–De Noormannen 2-4: Menno de Nooijer zette De Noormannen al in de openingsminuut op 0-1 en vlak voor rust scoorde Mark Minderhoud de 0-2. Na rust tekende De Nooijer met een diagonaal schot in de hoek voor de 0-3, maar daarna kwam SKNWK terug in de wedstrijd.

Robbert Padmos zorgde na een scrimmage voor de 1-3. Nadat Noormannen-doelman Niels van Alphen een schot van René Verschoor niet onder controle kreeg, maakte Wesley Goud er 2-3 van. SKNWK ging alles of niets spelen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd toen Menno de Nooijer zijn derde goal wist te maken: 2-4.

De Meeuwen–AZVV 2-2: AZVV was voor rust beter en kwam in het eerste kwartier al op een 0-2-voorsprong. Na een goed uitgespeelde aanval opende Kana da Rosa Bernardo de score en na een fout van De Meeuwen-doelman Dennie Oosse tekende Mustafa Yilmaz voor de tweede Axelse goal. Vier minuten in de tweede helft maakte Dennie Huibregtse er na een goede aanval 1-2 van en daarna voerde de thuisploeg de druk op. Vlak voor tijd werd er een overtreding begaan op Matthijsse, waarna Vincenzo Lorello er uit een strafschop 2-2 van maakte.

Kruiningen–VCK 0-4: VCK was heer en meester en won verdiend. Na een steekpass van Sander Goedee zorgde Stefan Wielemaker na een halfuur voor 0-1. Pas in de 75e minuut scoordeVCK via Michael Dekker weer. Kruiningen kwam er niet meer aan te pas en Michiel Ketting maakte er drie minuten later al 0-3 van. Wielemaker kopte daarna ook nog de 0-4 binnen.

DFS-Nieuwdorp 1-1 (0-1). 18. Niels Mulder 0-1, 66. Lennart Padmos 1-1. Spui–Colijnsplaatse Boys 0-4 (0-2). Michiel van der Weele 0-1, Robbert-Jan van de Genugten 0-2, Sander van Ouwerkerk 0-3, Pascal Hoogerheide 0-4.

Kapelle–Yerseke 2-5 (2-3). Robin Boogaard 1-0, Rody Bakker 1-1, Job van de Vrie 2-1, Bart van Steveninck (strafschop) 2-2, Jarno van de Kreeke 2-3, Antonis Riedijk 2-4, Bart van Steveninck 2-5.