Magere start SKNWK voorspelt weinig goeds

Na vijf duels heeft SKNWK drie punten in de derde klasse. Die driepunter behaalden de Nieuwerkerkers nota bene tegen titelfavoriet AZVV. Maar de overige vier duels gingen jammerlijk verloren. Daarmee beleeft SKNWK de slechtste competitiestart sinds 1982. Toen verzamelde het slechts twee schamele puntjes en zakte het uiteindelijk als nummer laatst terug naar het afdelingsvoetbal.

De andere seizoenen waarin SKNWK een dergelijke, magere opening doormaakte, voorspellen ook weinig goeds. De twee jaren waarin de club ook begon met drie uit vijf, eindigde het uiteindelijk als elfde. Dat zou SKNWK in het huidige geval verplichten tot het spelen van nacompetitievoetbal.

Het kan echter ook anders lopen. Veertig jaar geleden begon SKNWK immers met vier puntjes, maar klom door een eindsprint met zes zeges in de laatste negen duels nog knap op naar de zesde plaats. Daarentegen is de club in 1992 gestart met vijf zeges in de eerste vijf duels, maar eindigde het uiteindelijk slechts twee punten boven de degradatiestreep.

Met andere woorden: er is nog geen man overboord, maar SKNWK moet nu waardige zeebenen tonen.

http://rudestats.wordpress.com/
Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/

2 reacties op "Magere start SKNWK voorspelt weinig goeds"

  1. Mark v Dijke | 15-10-2009 at 09:31 |

    De kapitein van de baggerschuit!!

  2. Mathilde | 14-10-2009 at 17:51 |

    ik heb goede zeemansbenen. Als iedereen die heeft dan gaat het best lukken. Maar wie wijst de juiste koers aan.

Reacties gesloten.