Ook 45+ voetbal bij S.K.N.W.K.?

Onderstaand bericht hebben wij ontvangen van voetbalvereniging Z.S.C. ’62 uit Scharendijke:

Wij, voetbalvereniging ZSC’62, willen graag weten of er interesse bestaat om voor 45-plussers voetbalwedstrijden te organiseren. De KNVB is bezig om voetbal voor 45-plussers op te zetten. Dit jaar zijn er 3 verenigingen in Zeeland die daar aan mee wilden doen. Geen groot succes dus. Naar onze mening is er echter best wel interesse bij oud-voetballers van 45+ om af en toe een wedstrijdje te spelen. Ze willen echter niet iedere week verplicht worden om een wedstrijd te spelen. Vaak ben je dan meer tijd kwijt aan de reis dan aan het voetballen zelf. Maar als de wedstrijden op ons eiland gespeeld worden en niet iedere week, dan zijn de tegenargumenten er niet meer.

Wij denken dat het mogelijk moet zijn om als Schouwen-Duivelandse verenigingen zelf een soort 45+ competitie te beginnen. We denken nu nog aan enkele keer per jaar in bijvoorbeeld een toernooiopzet. Het lijkt ons leuk en gezellig om voorlopig een enkele keer, als het lekker voetbal weer is, en er geen competitiewedstrijden staan gepland, wat wedstrijdjes te organiseren voor 45-plussers. De exacte vorm waarin en tot wat het kan uitgroeien hebben we nog niet in beeld. We willen voordat we met een concreet voorstel komen, de animo voor een dergelijk initiatief polsen. We zouden jullie willen vragen om de interesse binnen jullie vereniging te peilen en ons bij de eerst volgende regiovergadering mee te delen of jullie het zien zitten en of jullie interesse hebben in ons voorstel en mee willen doen aan dit initiatief.

Voor de volledigheid gaat het dus om 45-plus voetbal. We willen gaan spelen op een half veld en wedstrijden van 2 x 30 minuten op een kleine, pupillengoal. We denken op dit moment om te beginnen aan een toernooitje voor deze teams in april 2010. Maar als er voldoende animo is kunnen we misschien al in 2010 starten met een mini-competitie in de maanden april en mei.

Wij hopen dat er veel belangstellende verenigingen zijn en we in 2010 ook voor deze leeftijdgroep een leuk voetbalalternatief kunnen bieden, zodat we deze leden ook kunnen behouden en daarnaast ook in de stille periode wedstrijden blijven behouden op onze terreinen.

Hebben mensen binnen S.K.N.W.K. ook interesse doe dan even een mailtje naar Martijn Neele.

3 reacties op "Ook 45+ voetbal bij S.K.N.W.K.?"

  1. Misschien een idee om ook het eerste hiervoor in te laten schrijven?

  2. Wel leuk maar dan alleen in de zomermaanden en geen toernooi. Een beetje als vervanger van het vroegere zomeravondvoetbal misschien. Het is te proberen. Let wel ouder dan 70 jaar mag je niet meer meedoen.

  3. Over 43 jaar heb ik interesse. Noteer mij alvast maar

Reacties gesloten.