Indoor Soccer van de baan

door Rudy Boogert

BURGH-HAAMSTEDE – Het Indoor Soccertoernooi dat jaarlijks in Burgh-Haamstede wordt gehouden gaat volgende week niet door.

Omdat het gros van de deelnemennde voetbalverenigingen op de finaledag (zaterdag 19 december) op het veld een inhaalwedstrijd moeten spelen, heeft organisator Edward Bourdrez een streep door het evenement moeten zetten. “Hoe jammer dat ook is.”

Daarmee vindt het officieuze zaalvoetbalkampioenschap van Schouwen-Duiveland voor het tweede jaar op rij geen doorgang. Vorig jaar werd het toernooi gedwarsboomd door een verbouwing in sportcentrum Westerschouwen, waar het evenement traditiegetrouw wordt gehouden.

Bourdrez heeft de clubs met pijn in het hart laten weten dat het toernooi van de baan is. “Ik heb nog gekeken of bijvoorbeeld de finaledag op een later tijdstip gespeeld kon worden, maar het sportcentrum zit helemaal vol. Ik heb de clubs wel uitgenodigd om op 27 december aan het kerstzaalvoetbaltoernooi deel te nemen.”

De tweede afgelasting op rij betekent volgens Bourdrez overigens geenszins het einde van het toernooi. “Ik heb zeker de intentie om het toernooi volgend jaar door te zetten.”