Pieter de Munnik buitenshuis als vis in het water

De Meeuwen kan de borst natmaken. Pieter de Munnik komt in de derde klasse zaterdag op bezoek met DFS. Op eigen veld heeft de aanvoerder zijn draai nog niet zo gevonden, maar op vreemde bodem voelt hij zich als een vis in het water. Van zijn elf doelpunten heeft hij er tien buitenshuis gemaakt.

De Munnik scoorde dit seizoen in elke uitwedstrijd waarin hij speelde. De uitbeurt bij Yerseke maakte hij niet mee vanwege een visvakantie, maar in de andere vijf uitwedstrijden scoorde hij tien keer. Dat levert hem het fraaie gemiddelde van twee goals per wedstrijd op. De Meeuwen is gewaarschuwd.

Mede door de productiviteit van De Munnik presteert DFS ‘uithuizig’ aanzienlijker beter dan op het eigen sportpark Van Zuyen. Twaalf van de zeventien punten werden op vreemde bodem behaald. De doelpuntenproductie is navenant: 18 van de 25 goals zag het thuispubliek niet. De geïncasseerde goals zijn gelijkelijk verdeeld (9 thuis, 11 uit).

Na zes hoofdklassejaren keerde De Munnik vorig seizoen terug bij zijn oude liefde in Burgh-Haamstede. In zijn eerste jaar legde hij er zeven in voor DFS, nu staat hij al op elf goals. Dat aantal is al meer dan zijn totaal bij de hoofdklassers Hoek en Kloetinge, waarvoor hij respectievelijk zeven en drie keer scoorde.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/

4 reacties op "Pieter de Munnik buitenshuis als vis in het water"

  1. we mochten willen dat we een speler als PdM bij SKNWK hadden !!

  2. en feitjes | 10-12-2009 at 17:44 |

    De Meeuwen heeft volgens mij de juiste remedie om die zogenaamde schopper aan te pakken. Ben benieuwd as zaterdag.

  3. en nog meer stats | 10-12-2009 at 11:27 |

    Proef ik hier enige vorm van jaloezie? Bij jullie loopt er ook 1 die alleen maar loopt te schoppen en te hakken.. Je kunt je beter niet met andere bezighouden..

  4. Nog meer stats | 09-12-2009 at 21:10 |

    jammer dat er geen statistieken zijn over het aantal smerige overtredingen dat pieter nodig heeft om zijn ‘productiviteit’ te kunnen behalen

Reacties gesloten.