Jaaroverzicht S.K.N.W.K. 2009 (april)

Nu het jaar 2009 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag april.

1 april

Spelersbus voor S.K.N.W.K.

Vanaf het volgende seizoen heeft S.K.N.W.K. de beschikking over een heuse spelersbus. Verzorger van S.K.N.W.K. 1, Harald Kesteloo, heeft wat connecties in deze branche en zodoende hebben we via Van Oeveren uit Zierikzee een bus kunnen overnemen voor een symbolisch bedrag.

Het bedrijf waar Harald zelf voor werkt, MAN, zal het onderhoud van de S.K.N.W.K.-bus voor zijn rekening nemen.

We willen zowel Van Oeveren als MAN hartelijk danken voor dit gulle gebaar!

Harald Kesteloo kreeg vandaag de sleutel overhandigd door André van Oeveren van het gelijknamige bedrijf. Bekijk hieronder enkele foto’s:

2 april

Kenteken spelersbus is bekend

Het kenteken van de nieuwe spelersbus is inmiddels bekend. Bekijk onderstaande foto waarop het nieuwe kenteken te zien is:

5 april

S.K.N.W.K. 1 troeft Rillandia 1 op alle fronten af

Alsof het zo moest zijn. ’s Ochtends somber en grijs, maar toen om half drie werd afgetrapt op sportpark ‘Het Springer’ was hij daar, de zon. En deze zou letterlijk en figuurlijk blijven schijnen voor de thuisploeg. S.K.N.W.K. 1 had nog wat recht te zetten tegen Rillandia 1. In de heenwedstrijd werden ze namelijk op een zware 7-2 nederlaag getrakteerd. De blauw/zwarten (overigens gehuld in het oranje, omdat Rillandia alleen blauwe shirtjes had meegenomen) troefden ‘Rilland’ op alle fronten af. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met ‘slechts’ 3-0.

S.K.N.W.K. 1 begon de warming-up aan dit duel met precies 11 man (meer heb je er niet nodig!). Door blessures misten Emiel Kuijten, Sytze Stins, Martin Huisman, Martijn Neele, Erwin Nelissen, Robbert v/d Zande en Frank Boere. Lex Folmer is al het gehele seizoen afwezig. Hierdoor moesten de wissels dus komen van het 2e. Zij speelden om half 1 hun thuiswedstrijd tegen Hoek 3 en hadden dus zodoende al een wedstrijdje in de benen.

S.K.N.W.K. liet er geen gras over groeien en toonde meteen aan dat er voor de gasten niets te halen viel in Nieuwerkerk. Binnen 10 minuten hadden Wesley Goud (kopbal naast), Christian van Vossen (schot naast) en Wilco de Valk (schitterend afstandschot rakelings langs de paal) de score al kunnen openen. Rillandia gaf een speldenprikje, maar doelman Koen de Jonge stond zijn mannetje.

In de 19e minuut wordt Wesley dan diepgestuurd door Wilco de Valk. Hij is iedereen te snel af en gaat de 16 binnen. Daar wordt hij gevloerd en krijgt een terechte strafschop. Alleen vergeet de overigens prima leidende scheidsrechter Van Kan de speler van Rillandia met rood van het veld te sturen. Hij krijgt slechts geel. Christian van Vossen velt het vonnis en schiet de strafschop binnen, 1-0.

Hierna weer kansen voor Wesley en Van Vossen, maar hun schoten treffen geen doel. Aan de andere kant mag Koen ook nog een keer redding brengen, maar echt getest wordt hij dit duel niet. Dit komt omdat de gehele ploeg van de Nieuwerkerkers fel en geconcentreerd speelt en helemaal niets weggeeft. Rillandia komt er niet aan te pas.

In de 35e minuut weer een diepe bal op Wesley van Wilco. Tussen de verdediger en de doelman kan hij de bal netjes over de keeper lobben, 2-0. Hierbij raken de twee verdedigers overigens geblesseerd, omdat ze tegen elkaar botsen.

Met deze stand gaan beide ploegen rusten. Dit komt omdat de assistent-scheidsrechter van Rillandia waarschijnlijk een 2-0 ruststand heeft gepouled en het dus genoeg vindt en tot 2x toe voor buitenspel vlagt terwijl hier absoluut geen sprake van is! Een kopbal van Chris van Vossen gaat ook nog voorlangs. Vandaar de 2-0.

In de rust is S.K.N.W.K. dan getuige van de donderspeech bij ‘de buren’ van Rillandia door Eddy Kiesenberg, de vader van laatste man van S.K.N.W.K., Martin Kiesenberg. Hierdoor is de thuisploeg dus ook gelijk gewaarschuwd voor een getergde tegenstander na de rust.

Gelijk in de 1e minuut na rust moet Kristian Bouwman de bal onderscheppen, omdat Rillandia anders gevaarlijk door kan komen. Dan is het eigenlijk weer gelijk S.K.N.W.K. dat het initiatief neemt. Richard Bevelander kapt mooi z’n man uit, maar moet dan met, zoals hij dat zelf zei, z’n chocoladebeen, schieten. De keeper van ‘Rilland’ kan simpel redding brengen.

Dit is het laatste wapenfeit van Bevelander, want hij komt moegesteden naar de kant. Interim-coach Martijn Neele brengt George van Heukelom. Een gouden wissel, want het eerste balcontact is gelijk raak. Een prima diepe bal van de sterk spelende Robbert Padmos komt bij George. Deze weet de diepe bal langs de doelman in de verre hoek te spelen, 3-0.

S.K.N.W.K. is op zoek naar meer, maar scoort niet meer. De mooiste kans is voor Sander Uijl. Hij schiet de volley in een keer op het doel en ziet de bal op de lat uiteenspatten.

Nadat een scrimmage op miraculeuze wijze door de S.K.N.W.K.-verdediging kan worden weggewerkt is het duel al lang gespeeld. Doelman Koen de Jonge moet het veld nog verlaten, omdat hij last krijgt van zijn suiker. Hij wordt vervangen door spits Wesley Goud. Ver in blessuretijd krijgt invaller Richard v/d Sande nog een dot van een kans, maar hij schiet recht op de keeper. ‘Doelman’ Wesley Goud brengt nog een keer redding en zorgt dat de thuisploeg opnieuw ‘de nul’ kan houden.

Een compliment aan de gehele ploeg, met deze keer alleen maar uitblinkers. Volgende week weer een weekje rust. Hopen dat de geblesseerden weer wat terugkomen. Dit maakt het voor de trainer alleen maar moeilijker om keuzes te maken. Zoals er vandaag gespeeld werd, echt geweldig.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge (Richard v/d Sande), Martin Kiesenberg, Martijn Rentier, Léon Pollemans, Kristian Bouwman, Wilco de Valk, Sander Uijl, Richard Bevelander (George van Heukelom), Robbert Padmos, Wesley Goud en Christian van Vossen.

5 april

S.K.N.W.K. 1 had al 6 verschillende doelmannen

Gisteren moest doelman Koen de Jonge noodgedwongen vijf minuten voor het verstrijken van de wedstrijd S.K.N.W.K. 1 – Rillandia 1 het veld verlaten. Hierdoor nam spits Wesley Goud zijn positie in. Dit betekende dit seizoen al weer de 6e keeper voor S.K.N.W.K. 1!!

In de thuiswedstrijd tegen De Meeuwen 1 kreeg Koen al na 3 minuten de rode kaart. Toen was het Martijn Neele die de honneurs waar nam. Een week later was het Erik de Bruine die de plaats onder de lat in nam tegen Rillandia 1. Erik werd toen getrakteerd op maar liefst 7 tegentreffers. S.K.N.W.K. verloor de wedstrijd toen met 7-2.

In de thuiswedstrijd tegen A.Z.V.V., weer een week later, was het Léon Quik die sluitpost was bij de blauw/zwarten. Ook hij kon niet voorkomen dat S.K.N.W.K. met 1-3 verloor.

Tijdens de pas gespeelde oefenwedstrijd tegen Hoedekenskerke 1 was Martijn Kik de keeper. Zodoende dit seizoen dus al 6x een verschillende keeper op het doel bij S.K.N.W.K. 1.


‘Doelman’ Wesley Goud

5 april

S.K.N.W.K. 2 gebruikte dit seizoen al 39 spelers

Dat het dit seizoen niet heel crescendo gaat met S.K.N.W.K. 2 is nog licht uitgedrukt. Oorzaken zijn er hiervoor te over, maar wat wel heel typisch is, is dat er dit seizoen tijdens een officiële wedstrijd (dus beker of competitie) maar liefst 39 verschillende spelers zijn gebruikt.

Hieronder een overzicht van de spelers die hebben meegespeeld in een officiële wedstrijd van S.K.N.W.K. 2 tijdens het seizoen 2008-2009:

Alex Visser
André Kik
Arjo v/d Velde
Corné van Driel
Emiel Pollemans
Fernando Bom
Frank Boere
George van Heukelom
Jacco Kik
Jeffry Visser
Johnny Roks
Jurjen Vermeer
Kees-Jan van Nieuwenhuize
Kevin Duinhouwer
Leendert van Heukelom
Léon Pollemans
Léon Quik
Léon v/d Bosch
Lex Folmer
Marco Roks
Mark Passchier
Martijn Kik
Martijn Rentier
Maurice Pollemans
Oleg Bondarenko
Pierre Ruijssenaars
Remco Veenboer
René de Reus
Richard v/d Sande
Robbert Padmos
Robert Roks
Sibren van Leeuwen
Sjaak Kooijman
Stefan Vermeer
Timo Verkaart
Tonny v/d Berge
Wesley Goud
Wim v/d Wielen
Wim Voorbeijtel

10 april

BiefStuK.N.W.K.

Gisteren was het weer gezellig en druk in de kantine van S.K.N.W.K. Voor de 2e keer dit seizoen stond er nl. biefstuk op ‘het menu’. Voor velen toch altijd weer een hele goede reden om de tocht naar ‘Het Springer’ te wagen. Het is voor de organisatie des te leuker dat er altijd veel animo is!

De organisatie (Cees Dalebout, Harald Kesteloo en Gert-Jan ter Riet) had het uiteraard weer prima voor elkaar. Dank aan hen!!

Onder het genot van een prima lapje vlees en een drankje bleef het lang gezellig in de kantine.

Bekijk de foto’s van deze biefstukavond elders op deze site in het fotoboek.

11 april

Cora Hart wint Paasklaverjassen bij S.K.N.W.K.

Gisteren, vrijdag 10 april, stond bij S.K.N.W.K. het ‘Paasklaverjassen’ op het programma. Op vijf tafels werd gestreden om de eerste plaats. Wat tegen viel was de verdere belangstelling (pokeraars en supporters), maar dat mocht de pret niet drukken.

Uiteindelijk werd Cora Hart de winnares. Zij haalde slechts 5166 punten. Tweede werd Sandra Schiettekatte met 5112 punten. De derde plaats was voor ‘Dikje’. Hij haalde 4799 punten. De poedelprijs was voor Mariska Hart met 3968 punten. De hoogste pot werd gespeeld door Ronnie de Bruine en Inge Schiettekatte (1532 punten).

Dank gaat uit naar de organisatie.


Cora Hart werd winnares

12 april

Léon v/d Wel is Koe van de Week

Sinds begin van vorig jaar wordt bij ons 4e elftal na elke wedstrijd De ‘Aap van de Week’ wisseltrofee toegekend door een ad-hoc commissie aan de speler van het vierde eltal met de meest memorabele aktie.

Betreffende speler krijgt de trofee 1 week in z’n bezit.


Aap van de Week wisseltrofee

S.K.N.W.K. 4 speelde gisteren in Oosterland tegen Duiveland 4. Ze verloren uiteindelijk van 4-2, maar uit zeer betrouwbare bron hebben we vernomen dat de samenstelling van de tegenstander van ‘onze Baggerschuit’ niet helemaal ‘eerlijk’ was………

Was afgelopen donderdag Robby Koster nog ‘Aap van de Week’, nu is de winnaar geworden onze ‘koeieboer’, Léon v/d Wel. Hij bleek een rots in de branding bij het vierde en werd dus de terechte winnaar. Omdat wij als redactie ook niet de moeilijkste mensen zijn, willen we Léon uiteraard van harte feliciteren en hebben we ook de naam van de trofee voor een week ietsje gewijzigd…….

Léon gefeliciteerd.

12 april

S.K.N.W.K. 2 na 7 seizoenen terug naar 3e klasse

Door het 2-2 gelijspel tegen FC Dauwendaele 2 is S.K.N.W.K. 2 gisteren officieel gedegradeerd naar de reserve 3e klasse. In het seizoen 2001-2002 werden ze glorieus kampioen in deze 3e klasse. Daarna hebben ze dus 7 seizoenen in de reserve 2e klasse gebivakeerd (zie onderstaand overzichtje), maar moeten ze aan het eind van dit seizoen helaas weer een stapje terug doen.

Door het resultaat van gisteren heeft S.K.N.W.K. 11 punten uit 19 wedstrijden en bezet hiermee de 11e plaats. De nummer 10, FC Dauwendaele 2, heeft na gisteren 21 punten. Hierdoor zijn zij niet meer te achterhalen door het 2e.

Een droevige dag dus voor S.K.N.W.K. Met name omdat ook S.K.N.W.K. 3 een stapje terug moet. Zij verloren gisteren van kampioenskandidaat D.F.S. 2 met 5-2. Het derde is nog niet officieel gedegradeerd, maar ook dat is helaas nog maar een kwestie van tijd.

Hieronder nog een overzicht van S.K.N.W.K. 2 van de afgelopen seizoenen:

Seizoen 2001 – 2002 3e klasse 1e plaats: 22-53 77-27 Kampioen
Seizoen 2002 – 2003 2e klasse 4e plaats: 22-40 69-37
Seizoen 2003 – 2004 2e klasse 9e plaats: 22-26 34-43
Seizoen 2004 – 2005 2e klasse 8e plaats: 22-28 41-41
Seizoen 2005 – 2006 2e klasse 6e plaats: 20-25 24-37
Seizoen 2006 – 2007 2e klasse 9e plaats: 20-20 23-36
Seizoen 2007 – 2008 2e klasse 8e plaats: 22-28 34-42
Seizoen 2008 – 2009 2e klasse 11e plaats: 19-11 22-64 * Degradatie

* competitie nog niet afgelopen

19 april

Bourgondische avond was top

Omdat de 1-2-3+4-commissie al een tijdje ‘in ruste’ is, besloten een aantal S.K.N.W.K.-ers dat het toch maar weer eens tijd was voor een feestje. En wat voor een!! Het werd een Bourgondische Avond. Met maar liefst 85 aanmeldingen, blijkt dat er toch genoeg animo is voor een feestavond.

De organisatie had heel veel werk gestoken in de schitterende aankleding van het feest. Veel mensen hadden trouwens ook weer de moeite genomen om ‘Bourgondisch’ gekleed te komen. Met een heerlijk buffet en gezellige live-muziek van ‘De Jochies’ werd het weer een superavond.

We zijn benieuwd of dit een vervolg krijgt, maar aan de reacties te horen is het zeker voor herhaling vatbaar.

Dank aan de organisatie en aan een ieder die heeft bijgedragen aan dit leuke feestje.

21 april

S.K.N.W.K. F1 Kampioen (foto’s)

S.K.N.W.K. F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden. Na de 7-2 overwinning op ‘Colijn’ F1 zijn ze niet meer te achterhalen. Van Kristian Bouwman ontvingen we onderstaande foto’s (Kristian bedankt!!):

24 april

Christian van Vossen gaat S.K.N.W.K. verlaten

Spits van het 1e elftal, Christian van Vossen, heeft gisteren aan z’n medespelers bekend gemaakt dat hij S.K.N.W.K. aan het eind van dit seizoen gaat verlaten. Hij gaat spelen bij S.N.S. uit Stad aan ‘t Haringvliet. Een ploeg die op dit moment speelt in de Zaterdag 4e klasse D District West II.

Naar eigen zeggen gaat Van Vossen daar spelen omdat vele spelers van het eerste elftal vrienden van hem zijn. Hij speelde al eerder met het idee om daar naar toe te gaan, maar het kwam er steeds niet van. Nu heeft hij de knoop dus doorgehakt.

S.K.N.W.K. betreurt Christian z’n besluit, maar wenst hem toch veel plezier en succes toe bij z’n nieuwe club.

24 april

Uithuilen en opnieuw beginnen

Deze titel geeft eigenlijk wel een beetje het hele seizoen 2008-2009 weer. En dan niet alleen qua resultaten bij de seniorenteams van S.K.N.W.K., maar met name bij de bezetting. Natuurlijk hebben we dit seizoen te kampen met extreem veel blessures, maar daarnaast wordt er tegenwoordig wel erg snel afgezegd.

De resultaten

S.K.N.W.K. 1 speelt een anoniem seizoen in de 3e klasse. Na het ’topseizoen’ 2007-2008 was ook de doelstelling om te handhaven in de 3e klasse. Dat is ook gelukt, want S.K.N.W.K. staat stevig op een 5e positie.

S.K.N.W.K. 2 en 3 zijn beiden na een teleurstellend jaar gedegradeerd en mogen dus ‘uithuilen en opnieuw beginnen’. De mannen van ‘de baggerschuit’ (S.K.N.W.K. 4) geven eigenlijk het goede voorbeeld. Zij draaien gewoon een goed seizoen in de reserve 5e klasse en wat veel belangrijker is, ze zijn er altijd!!

Seizoen 2009-2010

Voorafgaand aan het seizoen werd er binnen de ‘TC’ nog gedacht aan een vijfde elftal!! Gelukkig zijn ze daar nooit aan begonnen, want dat had al snel teruggedraaid kunnen en moeten worden. Het blijkt zelfs steeds moeilijker om 4 teams op de been te krijgen.

De leiders van de seniorenteams zijn nu aan het inventariseren voor het komende seizoen. We zullen er met z’n allen voor moeten gaan, want anders is het ook volgend seizoen niet elke week ‘een zekerheidje’ dat er 4 teams kunnen spelen.

We weten dus wat ons te doen staat!!


S.K.N.W.K. 4

26 april

Ze zijn er gelukkig nog waar

Afgelopen donderdag was weer erg frustrerend voor leiders, trainers en bestuur toen de selecties voor de seniorenteams werden opgesteld. We wisten dat we een beroep moesten doen op spelers die misschien wel 2 wedstrijden moesten spelen. Maar gelukkig zijn we binnen S.K.N.W.K. in het bezit van mensen met de goede mentaliteit!!

B-junioren die eerst op Kapelle speelden en snel naar Kloetinge reden om daar met 2e mee te doen. Spelers die de eerste helft bij het 3e meededen en daarna met 2e meegingen. Spelers van 4e die eerst bij 3e mee hebben gedaan en daarna nog met het 4e. En ga zo maar door!

Complimenten aan een ieder. Jullie hebben gezorgd dat er ‘gewoon’ 4 teams konden spelen en dat we geen boete krijgen van de K.N.V.B.!

26 april

Léon Quik in S.K.N.W.K. 1, 2, 3 en 4