Verslag S.K.N.W.K. 1 – V.C.K. 1 website V.C.K.

Hieronder een wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. 1 – V.C.K. 1 van de website van V.C.K.:

Voor: Sander Goorsenberg, Stefan Wielemaker en Erik Goudt

Een zwakke start van VCK, kort voor rust een voor Merijn vervelend moment toen hij met een tegenstander in botsing kwam met, naar later bleek, als gevolg een scheenbeenbreuk. In de tweede helft zette VCK de zaak recht.

In dit eerste duel na de winterstop was VCK de eerste helft niet bij de les. Zeker de eerste dertig minuten was het een wonder dat we de nul hielden. Routinier Wilco de Valk was een voortdurende plaag voor onze achterhoede. Hij bood zich keer op keer goed aan, stuurde medespelers diep en zocht zelf keer op keer de diepte. In de vijfde minuut had VCK het geluk dat Joerie Nonnekes als een van de weinigen goed bij de les was. Door goed ingrijpen voorkwam hij een achterstand. Verder liep VCK vooral achter de tegenstander aan.

Verrassend desondanks dat Erik Goudt VCK bijna op voorsprong zette na mistasten van Nieuwerkerkse goalie. Na een omzetting waarbij Danny Joosse werd gekoppeld aan Wilco de Valk kwam er meer rust in de achterhoede en ging VCK wat beter spelen. Zo’n drie minuten voor rust zette Erik Goudt Michel Meulmeester alleen voor het doel, zijn inzet werd echter gekeerd.

Vlak voor het rustsignaal gingen Merijn en een tegenstander een stevig duel aan. In de ogen van de scheidsrechter was er blijkbaar niets aan de hand, want hij liet gewoon doorspelen. Nadat de bal over de zijlijn was getrapt konden de verzorg(ster)ers het veld in. Al snel was duidelijk dat Merijn niet verder kon. Eenmaal uit het veld gedragen kreeg de speler van SKNWK tot verbazing van iedereen de rode kaart. De periode van verzorging had hem blijkbaar op andere gedachten gebracht over de ernst van de overtreding. Omdat het begeleidingsteam van het eerste de blessure niet vertrouwde werd een ambulance opgeroepen en Merijn naar Vlissingen gebracht waar een scheenbeenbreuk werd geconstateerd. Geluk bij een ongeluk dat het een mooie breuk bleek te zijn.

Sander Goedee was in de tweede helft de vervanger van Merijn. VCK zette meer druk op de tegenstander en benutte de ruimte goed, SKNWK werd niet meer gevaarlijk en het was wachten op de eerste goal. In de 60ste minuut was het Erik Goudt die de wedstrijd openbrak met een geplaatste schuiver: 0 – 1. Het overwicht van VCK was zo groot dat er wel meer goals moesten vallen. Een paar minuten na de eerste goal was het de goed inkomende Sander Goedee die de 0 – 2 aantekende en een paar minuten daarna bepaalde Michel Meulmeester de eindstand op 0 – 3. Van de vele kansen die VCK in de tweede helft werden er maar drie benut, maar het hadden er wel zes of zeven moeten zijn.