Onterechte rode kaart verziekt duel SKNWK – VCK

Het mag nooit als excuus gebruikt worden, maar toch was de scheidsrechter gisteren waarschijnlijk de grootste reden van de nederlaag van S.K.N.W.K. 1 tegen V.C.K. 1 (0-3).

Op een regenachtig sportpark ‘Het Springer’ speelde S.K.N.W.K. 1 een zeer verdienstelijke 1e helft. Het kreeg zelfs mogelijkheden op een voorsprong, maar was niet zuiver genoeg. Aan de andere kant hadden ze ook geluk dan V.C.K. de score niet opende. Vlak voor rust letterlijk en figuurlijk het breekpunt in de wedstrijd.

Bij een zeer onschuldig duel tussen Robbert Padmos van S.K.N.W.K. en Merijn Dek van V.C.K. bleef laatstgenoemde met een pijnlijk been liggen. Later in het ziekenhuis bleek dat de ongelukkige speler zijn scheenbeen heeft gebroken (sterkte!!). Tot verbazing van alles en iedereen trok de scheidsrechter na de verzorging van beide spelers een zeer onterechte rode kaart voor Robbert Padmos. Dat is de pech als je onderaan staan en dan kun je dus echt zeggen dat je in de hoek zit waar de klappen vallen.

Dan kan de 2e helft eigenlijk schriftelijk worden afgedaan. S.K.N.W.K. kan met een mannetje minder geen vuist maken tegen de koploper in de 3e klasse A. Zij lopen simpel uit naar 0-3.

De scheidsrechter eist nog wel een hoofdrol door zowel Wilco de Valk en Koen de Jonge een gele kaart te geven. Wilco krijgt deze als hij terecht vindt dat er een overtreding op hem wordt gemaakt. Koen wil dat de scheidsrechter fluit als een speler van V.C.K. geblesseerd aan het hoofd op het veld ligt.

Al met al weer een nederlaag voor de blauw/zwarten. Toch moet dit de burger een beetje moed geven voor het verdere verloop van deze competitie. De 1e helft was zeer verdienstelijk en hopelijk kunnen ze deze lijn doortrekken.

Nu hopen dat de K.N.V.B. de rode kaart seponeert, maar daar zullen we maar niet van uitgaan.

S.K.N.W.K. 1: Koen de Jonge, Erwin Nelissen (Timo Verkaart), Sytze Stins (Rob v/d Sleen), René Verschoor, Léon Pollemans, Martijn Rentier, Robbert Padmos, Emiel Kuijten, Wesley Goud (Richard v/d Sande), Kristian Bouwman, Wilco de Valk.

1 reactie op "Onterechte rode kaart verziekt duel SKNWK – VCK"

1. toeschouwer | 24-01-2010 at 21:15 |

Ik hoorde dat er een rapporteur langs de lijn stond. Als hij eerlijk is vult hij zijn rapport (http://files.datawire.nl/uploads/fo1joMEzklyAMskWVVAiBA/PmPHxZhAlIMo3nzsEhNDDw/beoordelingsrapport_scheidsrechter.pdf) goed in en geeft de scheids een zware onvoldoende