Tholense Boys heeft ‘het’ niet in derby’s

Tholense Boys kreeg zaterdag een zeperd te verwerken in de derby met Noad’67. De Thoolse derdeklasser verloor met 2-1. Dat betekende de eerste nederlaag voor trainer Paul van Buuren, die sinds november in dienst is, en het betekende bovendien de eerste derbynederlaag voor Tholense Boys.

Paul van Buuren nam eind november het stokje over van Jacco Theunisse, die een paar weken daarvoor al opstapte bij de zwart-gele boys uit Tholen-Stad. Van Buuren opende met drie opeenvolgende overwinningen, tegen Beek Vooruit (1-2), Internos (4-2) en DVO’60 (1-3). Maar toen kwam Noad’67.

En de club van Ko Stoutjesdijk, volgend seizoen SKNWK, trakteerde Van Buuren op z’n eerste verlies. Het was bovendien de eerste Thoolse nederlaag dit seizoen in een derby. De ploeg sloot de voorgaande vier derby’s af met een gelijkspel! Noad’67 leidt momenteel de Zeeuwse ranglijst in de Brabantse derde klasse B.

Tholense Boys heeft ‘het’ niet in de derby’s. Hoewel de club op de ‘echte’ ranglijst de tweede Zeeuwse club is, staat het op de Zeeuwse ranglijst slechts vierde. In de derde kolom (onder 3B) staan de posities van de clubs op de ‘echte’ ranglijst.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/