Ko Stoutjesdijk gaat door bij S.K.N.W.K.

De laatste weken hebben we de afwegingen van Ko Stoutjesdijk van nabij meegemaakt. Een zondagclub zou het sowieso niet worden, wordt het na 27 jaar doorgaan bij een zaterdagclub of een punt zetten achter zijn actieve trainerscarrière. Begin januari kwam hij in gesprek met SKNWK en deze week ging de kogel door de kerk: Ko Stoutjesdijk wordt met ingang van het seizoen 10-11 de nieuwe trainer van de voetbalclub uit Nieuwerkerk.

Op d’n brommer naar Smerdiek.
Het was 1982 toen wijlen voorzitter Vroegop van NOAD 67 op een avond zijn brommer pakte om naar Smerdiek te tuffen en aan te bellen bij: Ko en Janny Stoutjesdijk. Vroegop had een mooie lichting jonge spelers in het verschiet en volgens hem paste daar een goede jonge trainer bij. De zaak werd voorgekookt in huize Stoutjesdijk en afgetikt in het kleine vergaderkamertje van café de Druiventros, waar het NOAD bestuur vergaderde in een tijd dat er nog geen kantine en bestuurskamer was.

1982-1986.
Een mooie NOAD periode volgde voor de beginnende trainer met 2 promoties vanuit de afdeling naar de 3e klasse KNVB (de huidige 2e klasse district). De gouden as van 6: v Westen/Stols/vOudenaarde/Filius/Quist&Quist beleefde aan de hand van Ko Stoutjesdijk mooie successen met aansprekend voetbal. NOAD 67 werd op de voetbalkaart van Zeeland gezet, van een afdelingsploegje tot een geduchte tegenstander.

Vervolg.
Het was voor Ko Stoutjesdijk de opmaat naar een prachtige trainerscarrière: Vosmeer, Krabbendijke, Goes, Rillandia, MOC 17, HVV 24, Stellendam, Strijen om vervolgens in 2007 weer op de klep van zijn eerste voetballiefde neer te strijken: NOAD 67. De nieuwe generatie NOAD spelers in de selectie waren als het ware de zonen van de generatie jaren ’80 en was wederom talentvol. Nadat in het eerste seizoen 07-08 net de nacompetitie werd gemist, was het tweede seizoen moeilijker.

De zwaarste wedstrijd.
Seizoen 08-09 speelde Ko Stoutjesdijk zijn zwaarste wedstrijd in zijn loopbaan, maar dan niet op het voetbalveld. Insiders weten wat we bedoelen. Op zo’n moment stelt voetbal niets meer voor en staat alleen de gezondheid op de allereerste plaats. Het waren spannende maanden met op het eind van 2009 een grote opluchting voor het gezin Stoutjesdijk. Alle indicatoren waren weer positief.

Sluitstuk.
Al vroeg in het seizoen gaf Ko Stoutjesdijk aan dat het seizoen 09-10 het sluitstuk bij NOAD zou worden. Daarmee met 9 seizoenen ( 6 + 3) met afstand de trainer met de meeste seizoenen NOAD 67. Vertrekkend samen met leider: Giel vd Est en verzorger/keeperstrainer: Wim vd Burg. Ook personen met een lange staat van dienst bij NOAD 67. De laatste wedstrijdreeks doet de selectie er alles aan om deze heren een mooi afscheid te geven.

SKNWK.
Een aantal afwegingen hield Ko me recentelijk voor. Wat denk je van SKNWK; Gerard? Jij bent gebeld door Martijn Neele hield ik hem voor. Klopt; zei hij, heeft Martijn ook al met jou gesproken. Nee dat niet antwoordde ik maar de laatste seizoenen ben ik wel een “SKNWK watcher” omdat Martijn het hele verhaal van zijn club per dag verteld op de SKNWK site. Naar aanleiding van een verhaal over een vakantieboerderij in Overloon op de SKNWK site heb ik daar in de laatste kerstvakantie ook geboekt. Dat was een mooi family festijn. SKNWK is een club van het dorp Nieuwerkerk en heeft de zaken organisatorisch goed op de rails staan in combinatie met een sociale opstelling richting de andere voetbalclubs. Uiteindelijk heeft Ko Stoutjesdijk de keuze gemaakt voor de Nieuwerkerkse voetbalvereniging en met voetbalmensen met passie als: Martijn Neele en Wilco de Valk is deze keuze helemaal te begrijpen.

Gladiolenstraat.
Als je op een dinsdag- of donderdagavond in de Gladiolenstraat loopt heb je bij de juiste windrichting goede kans de luide roep van Ko Stoutjesdijk te horen. Hij komt er nog steeds helemaal bovenuit. Na een wedstrijd tegen Dauwendaele heeft hij eens een nababbel gehouden van bijna 2 uur in de bestuurskamer met Gèrard de Nooijer. Alleen maar over voetbal. Met zijn 57 jaar nog midden in het voetballeven en dan stoppen? Nee dat kan nog niet. Ko volgend seizoen sla je niet meer linksaf aan het eind van de Krabbenkreekdam maar ga je rechtsaf richting de Philipsdam/Nieuwerkerk. We wensen je veel succes bij SKNWK!