Emiel Kuijten bezorgt SKNWK eindelijk weer zege

Emiel Kuijten bezorgt SKNWK na ruim drie maanden weer eens zege

MIDDELBURG – SKNWK is hekkensluiter af in de derde klasse A van eht zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Gerjo Prins klopte Colijnsplaatse Boys met 1-0 en boekte daarmee de derde overwinning van het seizoen. DFS behaalde, onder meer door drie goals van uitblinker Jeroen Grefkens, een klinkende 6-0-thuisoverwinning op Yerseke.

SKNWK-Colijnsplaatse Boys 1-0: Het voetbal was niet best in Nieuwerkerk, maar de inzet van beide ploegen was hartverwarmend. Voor rust kreeg Wilco de Valk namens SKNWK de beste kans en was Colijnsplaatse Boys van afstand een paar keer gevaarlijk. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een vrije trap. Erwin Nelissen mikte de bal op het hoofd van De Valk die vervolgens Emiel Kuijten in staat stelde om de bal binnen te werken: 1-0.

Daarna ging de thuisploeg achteruit lopen en kwamen de bezoekers nog een aantal malen in de buurt van het Nieuwerkerkse doel, maar scoorden niet. Door de overwinning passeerde SKNWK Kruiningen op de ranglijst. De Nieuwerkerkers staan nu drie punten boven Kruiningen, dat nog wel een duel minder speelde.

DFS-Yerseke 6-0: Het eerste kwartier kreeg Yerseke via Jarno van de Kreeke twee goede mogelijkheden, maar doelman Leander Rouw hield zijn doel schoon. Daarna kroop DFS uit zijn schulp. Pieter de Munnik zorgde uit een lage voorzet van Huib Nortier voor de 1-0. Daarna veroverde Kevin Veerhoek de bal en stuurde Jeroen Grefkens de diepte in. Na een fraaie solo omspeelde Grefkens ook doelman Ramon Boone en dat betekende 2-0. Jarno Vermeulen maakte in de 41e minuut op prachtige wijze met een geplaatste bal de derde treffer voor DFS.

Negen minuten na rust stond het door goals van Kevin Veerhoek, die na een voorzet van René van der Linde goed voor zijn man kwam en hard inschoot, en Grefkens (na voorbereidend werk van De Munnik en invaller Léon de Bruine) al 5-0. In de 69e minuut bepaalde Grefkens, na een bal achter de verdediging van Yerseke, met zijn derde goal van de middag de eindstand op 6-0.

Kapelle–De Noormannen 0-3: De ploeg uit Westkapelle was sterker en boekte een verdiende overwinning. Na twintig minuten kopte Rens de Visser uit een vrije trap De Noormannen naar 0-1. Zes minuten later leidde balverlies op het Kapelse middenveld een tweede treffer in. De Noormannen schakelde snel om en De Visser werd in staat gesteld om zijn tweede doelpunt te scoren.

Na rust bleef Kapelle hard werken, maar resultaat had het niet. Toen er meer risico genomen werd, profiteerden de bezoekers. Uit een counter maakte Mark Minderhoud de 0-3.

Kruiningen–Nieuwdorp 1-2: De Nieuwdorpse zege was verdiend. Na twintig minuten viel een afgeslagen bal voor de voeten van Martin Smaardijk, die vervolgens voor 0-1 zorgde. Daarna verzuimde Nieuwdorp om verder afstand te nemen. Mede daardoor was Kruiningen na een uur in staat om de gelijkmaker aan te tekenen. Een overtreding op Erik Boudaghjan werd bestraft met een penalty, waarna aanvoerder Jimmy Fens voor de 1-1 zorgde. Nieuwdorp drukte Kruiningen daarna verder terug en kwam door een eigen doelpunt van Thomas Paauwe aan de overwinning.

De Meeuwen-VCK 0-1 (0-0). Dylan Verhage 0-1.

Spui-AZVV 1-3 (0-1). Emanuel Pauwels 0-1 (strafschop), Kevin de Roode 1-1, Mustafa Yilmaz 1-2, Mustafa Yilmaz 1-3.