Spui na nederlaag weer verder in de problemen

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – In de derde klasse A beleefde Spui een slechte dag. Zelf verloor de formatie met 3-0 bij Yerseke, en doordat de concurrenten SKNWK en Kruiningen wél wonnen, zakte de ploeg naar de laatste plaats op de ranglijst.

De achterstand op Kruiningen bedraagt drie punten, maar Spui heeft nog wel een duel minder gespeeld. SKNWK heeft vijf punten meer, maar wel twee duels meer gespeeld.

Yerseke-Spui 3-0: Spui startte de eerste helft goed, maar Yerseke heerste in het laatste kwartier. De eerste fase na rust was een kopie van de eerste helft, want wederom trok Spui het initiatief naar zich toe. Vervolgens kreeg Spui een enorme domper te verwerken toen Arjan de Koeijer Yerseke in de 65e minuut na een mooie aanval op 1-0 zette. Er knapte wat bij Spui. Yerseke nam het heft in handen en kwam via Bernie Steketee op een 2-0-voorsprong. De 3-0 kwam vrijwel identiek aan de tweede goal tot stand.

Op aangeven van De Koeijer, die bij alle goals betrokken was, tekende Steketee met zijn tweede treffer voor de eindstand. Voor Spui was het alweer de tiende nederlaag van het seizoen.

De Noormannen-De Meeuwen 4-0 (1-0): Niels Dominicus 1-0, Mark Minderhoud 2-0, Niels Dominicus 3-0, Mark Minderhoud 4-0.

Kapelle-SKNWK 1-2 (1-1): Romano Meerman 1-0, Wesley Goud 1-1, Sander Uijl 1-2.

VCK-DFS 3-1 (1-1): Pieter de Munnik 0-1, Stefan Wielemaker 1-1, 2-1, 3-1.

Colijnsplaatse Boys-Kruiningen 1-2 (1-2): Michiel van der Weele 1-0, Arno van de Berge 1-1, Claudi Kunuanina 1-2.