Sander Uijl soleert SKNWK naar zege

door Klaas Verspoor

MIDDELBURG – Sander Uijl was zaterdagmiddag goud waard voor SKNWK. Mede door zijn treffer wonnen de Nieuwerkerkers in Kapelle met 2-1. DFS opende het post-Nico Schoute-tijdperk met een 3-1-nederlaag bij VCK in Koudekerke.

De Noormannen verstevigde zijn leidende positie in deze derde klasse A. Het won zelf met 4-0 van De Meeuwen en zag de concurrenten AZVV en Nieuwdorp onderling 2-2 overeenkomen.

Kapelle–SKNWK 1-2: Kapelle kwam na een kwartier via Romano Meerman aan de 1-0. De thuisploeg kon het geen goed vervolg geven en angst sloop in de ploeg. SKNWK kwam na een goede actie van Kristian Bouwman aan de 1-1. Bouwman ging op rechts door en bediende Wesley Goud. De spits draaide goed weg en schoot raak in de bovenhoek. Via Nieuwenhuijze en Meerman kreeg Kapelle voor rust toch nog kansen om opnieuw de leiding te nemen.

Na rust waren Meerman en Den Deurwaarder namens Kapelle eerst nog gevaarlijk, maar was het SKNWK dat meer en meer de slag op het middenveld won. In de zeventigste minuut ging Sander Uijl op avontuur. Niemand legde de middenvelder wat in de weg en dat betekende de 1-2. In het laatste kwartier hanteerde Kapelle de lange bal, maar was Bouwman namens SKNWK nog het dichtst bij een treffer. SKNWK blijft ondanks de zege op de tiende plaats staan en heeft nu vijf punten voorsprong op Spui, dat nog wel twee duels minder speelde. Kruiningen, dat ook won, staat met twee punten én een duel minder op de voorlaatste plaats.

VCK–DFS 3-1: Het schokeffect, na het vertrek van trainer Nico Schoute, bleef uit voor DFS. Pieter de Munnik hielp de ploeg uit Burgh-Haamstede nog wel aan een 1-0-voorsprong, maar voor rust kwam VCK al aan de 1-1. Een verre uittrap van Joeri Nonnekes belandde vlak voor het strafschopgebied van DFS en Stefan Wielemaker kopte de bal over de uitkomende doelman Leander Rouw in het doel. Na rust eiste Wielemaker nog twee keer de hoofdrol voor zich op. Eerst scoorde hij met een halve omhaal de 1-2 en daarna was hij in een verder matige wedstrijd ook verantwoordelijk voor de derde Koudekerkse goal.

AZVV-Nieuwdorp 2-2 (0-0). Wouter Boeije 1-0, Bert Apperlo 2-0, Martin Smaardijk 2-1, Martin Smaardijk 2-2.

Colijnsplaatse Boys-Kruiningen 1-2 (1-2). Michiel van der Weele 1-0, Arno van de Berge 1-1, Claudi Kunuanina 1-2.

De Noormannen-De Meeuwen 4-0 (1-0). Niels Dominicus 1-0, Mark Minderhoud 2-0, Niels Dominicus 3-0, Mark Minderhoud 4-0.

Yerseke-Spui 3-0 (0-0). Arjan de Koeijer 1-0, Bernie Steketee 2-0 en 3-0.