Verslag Kapelle 1 – SKNWK 1 van v.v. Kapelle

Hieronder een wedstrijdverslag van Kapelle 1 – S.K.N.W.K. 1 van de website van v.v. Kapelle:

Kapelle 1 – SKNWK 1 : 1-2 (door: Kapelle)

De spelers: Youri, Maikel, Jon, Nick, Martijn, Remco, Tom, Rob, Job, Romano, Robin, Marco en Raymond.

Vandaag de niet onbelangrijke match tegen het Nieuwerkerk van Wilco de Valk en Wesley Goud. Kapelle kan zich vandaag veilig spelen. Een niet onrealistische gedachte, want Kapelle pakt de laatste tijd punten. SKNWK daarentegen presteert wisselend en kwakkelt enigszins. Toch is het een ploeg die thuishoort in de derde klasse met uiteraard de Valk en Goud erbij. Het zijn m.n. deze twee spelers die Kapelle vandaag moet beteugelen.

De leidsman is dhr. Kant uit het Waalwijkse.

Eerste helft. Kapelle start goed. In de 6e minuut geeft Remco de snijbal op de opkomende Maikel. Maikel legt de bal panklaar op de zestien-meter-lijn voor Rob. Rob kiest de lange hoek. De bal gaat naast. Het eerste kwartier is duidelijk voor Kapelle. Vooral Romano valt op. Hij laat een aantal mooie acties zien en heeft z’n directe tegenstander in de zak. SKNWK speelt met de Valk en Goud offensief voorin. Handenbindertjes voor Nick en Remco.

In de 15e minuut komt de bal via Job bij Romano terecht. In de zestien op de 5-meter-lijn maakt hij het met een geaaide bal af. Het staat 1-0. Prima. We liggen op koers, maar in plaats van door te pakken en uit te bouwen krijgt Kapelle 5 minuten later de kous op de kop. Rechterverdediger Bouwman van SKNWK mag ongehinderd opstomen. Kapelle reageert te lief en laat het toe. Z’n lage voorzet bereikt Wesley Goud. Goud draait goed in en Nick is geklopt. Hij maakt het netjes af met z’n linkervoet. Het is gelijk 1-1.

Kapelle is even uit balans. Na dit moment is het spelbeeld rommelig. Kapelle heeft het initiatief en speelt met licht overwicht. Toch is iedere klutsbal voor SKNWK. Tot op het irritante toe. Het is misschien de verdienste van SKNWK. De gretigheid waarmee men de wedstrijd naar zich toe wil trekken, druipt eraf. Maar het is zeker verwijtbaar aan Kapelle dat men dit laat gebeuren. Na 48 minuutjes vindt scheidsrechter Kant het welletjes en fluit voor de rust.

Op basis van de eerste helft kan men toch voorzichtig concluderen dat Kapelle aan de goede kant zit en alle kansen heeft om het pleit te gaan beslissen.

Tweede helft. In het eerste kwartier van de tweede helft is bovenstaande strekking geheel gerechtvaardigd. Kapelle heeft initiatief en speelt vooruit. In de 10e minuut neemt Rob de vrije trap. De bal komt op rechts bij Robin. Hij geeft met rechts voor. SKNWK is op dat moment geklopt. De bal gaat, inclusief goalie de Jonge over iedereen heen. Bij de tweede paal komt Romano in. Het is een open kans. Maar hem niet gegund. Hij mist de lengte en is een fractie van een tel te laat om de kans te verzilveren. Jammer!

Vanaf de 15e minuut ontwikkelt zich een spelbeeld dat we niet willen zien. Kapelle is de rust kwijt en schakelt te vlug over op het geven van de lange hoge bal. SKNWK speelt zich meer en meer in de wedstrijd en loert op de uitbraak. Dat doen ze bij tijd en wijle niet onaardig. Een paar keer worden ze gevaarlijk, maar tot echte kansen leidt dit niet.

Daarentegen is de volgende grote kans toch weer voor Kapelle. In de 22e minuut geeft Robin de snijbal op de opkomende Remco. Remco geeft laag voor. Het is deze keer Marco die de lengte mist en er net niet bij kan. Na deze minuut heeft Kapelle het beste van z’n spel gehad. Het wordt allemaal te opportuun en het vergeet te doen waar het goed in is, voetballen.

SKNWK krijgt meer grip op het middenveld en het is de nr 8 Sander van Uijl die er van profiteert. Over de as van het veld mag hij de solo maken. Hij maakt het netjes af en scoort de 1-2. Kort daarop komt Kapelle goed weg. Het is deze keer Bouwman van SKNWK die vrij mag opstomen en de verdediging van Kapelle te kakken zet. Het is Youri die een grotere achterstand voorkomt en de bal naastwerkt.

In het laatste kwartier, het Kapels kwartiertje is Kapelle onmachtig om iets af te dwingen tegen het goed verdedigend blok van SKNWK. Kopsterk als ze zijn, koppen ze elke bal weg. Er is geen doorkomen meer aan. Als het eindsignaal klinkt, buigt Kapelle moedeloos het hoofd. Met dit scenario had niemand rekening gehouden. Kapelle verliest vandaag met 1-2 van het stugge Nieuwerkerk. Een op z’n minst gemiste kans. We hebben de zorgen (nog) niet opzij kunnen zetten.

Volgende week krijgen we een tweede kans. We zullen het tegen Colijn moeten gaan doen. Het zijn slechts ezels die zich twee keer aan dezelfde steen stoten……….