Verslag SKNWK C1 – Apollo ’69 C1

Hieronder een wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. C1 – Apollo ’69 C1 van de website van s.v. Apollo ’69:

SKNWK C1 – SV Apollo’69 C1

Zaterdag 20 maart naar Nieuwerkerk om tegen SKNWK C1 te spelen. Een aantal jongens hadden de site van de tegenstander bestudeert en geconstateerd dat ze goed tegen sterke tegenstanders spelen. Of wij nu een sterke tegenstander zijn weet ik niet, maar we spelen wel als een team en dat is onze kracht. Door de stand van SKNWK leek het alsof ze makkelijk te verslaan zijn, echter ze hadden al wat taaie tegenstanders gehad. Ons team is al dagen volop bezig met de wedstrijd tegen Kwadendamme. Vooral omdat de spelers van beide teams bij elkaar op school zitten.

Op SKNWK toch geprobeerd om de jongens scherp te krijgen. Het leek te lukken, want we starten best aardig. In de 6de minuut scoort Sjors de 0-1 na een slippertje van de keeper. Nadeel is dat die eigenlijk te vroeg viel, want er kwam al direct een soort matheid over de ploeg. De duels gingen we niet of te slap aan en er werd weer te makkelijk gevoetbald. SKNWK daarentegen deed er schepje strijdlust en agressie bovenop. Dit resulteerde in de 12de minuut tot de gelijkmaker. Toch kregen we ook kansen tot scoren via Sjors, Pascal en Moreno. Ieder hadden ze zeker 1 keer moeten scoren, maar helaas. Het doelpunt kwam wel, maar die viel achter Tim, 2-1. Dit was tevens de ruststand. Beide doelpunten kwamen naar mijn idee door te slap de duels ingaan. SKNWK was wel fel, af en toe wat te fel naar mijn idee, maar daar hebben we tenslotte een scheidsrechter voor.

In de rust geprobeerd wat meer pit in de spelers naar boven te brengen en ze te doordringen dat er wel gewerkt moest worden als het voetballend niet wil lukken.

In de tweede helft werd er inderdaad beter gewerkt en werden de duels wat beter aangegaan. Voetballend kwamen we niet op gang en dat was de verdienste van SKNWK die er kort opzaten en vooral conditioneel beter waren. We waren slechts gevaarlijk via de counter en stonden dus onder druk. In de tweede helft wederom kansen voor beide teams, maar met voorbereidend werk van de aanvoerder middels een panna bij Sjoerd over links werd de eindstand bepaald op 3-1. SKNWK gefeliciteerd en bedankt voor de leuke wedstrijd.

Voor ons geldt dat we wat aan de conditie moeten doen en dat we niet bang moeten zijn om de duels fel aan te gaan. Zaterdag is het dan eindelijk zover. De eerste wedstrijd tegen Kwadendamme voor de competitie en maandag daarop voor de beker, ook tegen Kwadendamme. Dat wordt knallen!!!!