SKNWK is kansloos in derby tegen DFS en zakt

SKNWK is kansloos in derby tegen DFS en zakt naar de laatste plaats

door Klaas Verspoor.

BURGH-HAAMSTEDE – In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal kon SKNWK in Burgh-Haamstede geen potten breken.

De ploeg van interim-trainer Leon van de Bosch verloor kansloos van DFS. De 2-0 was nog een flauwe afspiegeling van de verhoudingen binnen de lijnen.

Door de uitslag zakte SKNWK naar de laatste plaats op de ranglijst en de Nieuwerkerkers moeten vrezen voor degradatie. Spui en Kruiningen hebben respectievelijk één en twee punten meer dan SKNWK. Met de wedstrijd tegen Spui (24 april) en De Meeuwen (1 mei) nog voor de boeg heeft SKNWK alles nog in eigen hand. DFS deed op eigen veld de sportieve plicht en boekte voor het eerst sinds 13 maart, toen Colijnsplaatse Boys met 4-2 opzij werd gezet, weer eens een zege.

Pieter de Munnik wurmt zich tussen twee spelers van SKNWK door naar voren. foto Izaäk Verkeste

Ook tegen SKNWK bleek dat DFS in deze seizoensfase veel kansen nodig heeft om te scoren. SKNWK stelde daar voor rust twee doelpogingen tegenover, maar twee keer zag doelman Leander Rouw de bal naast het doel verdwijnen. In blessuretijd van de eerste helft moest Koen de Jonge aan de andere kant de gang naar het net maken. René van der Linde veroverde de bal en speelde Jeroen Grefkens aan. Grefkens draaide weg van zijn tegenstander en gaf De Jonge met een lob het nakijken.

Na rust trachtte SKNWK nog wel wat te forceren, maar de bezoekers kwamen tekort om het DFS écht lastig te maken. In de 62e minuut besliste DFS de wedstrijd. Waar iedereen een schot van Léon de Bruine verwachtte, bracht hij Pieter de Munnik in stelling. De Munnik passeerde met een simpele voetbeweging De Jonge voor de tweede keer.

SKNWK-speler Oleg Bondarenko kreeg even later, nadat hij Grefkens aan zijn shirt trok, zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Van Honk en kon vertrekken. Grefkens, De Munnik, Mick Luijkx en Leonard van Floresteijn verzuimden daarna om SKNWK nog meer zout in de wonden te strooien.