,,Ik had hooguit twee duels verwacht. Meer niet”

,,Ik had hooguit twee duels verwacht. Meer niet”

Padmos mag officieel vanaf 26 juni weer voetballen

NIEUWERKERK – Robbert Padmos, de twintigjarige speler van SKNWK, had zich verheugd op een goed seizoen in het eerste elftal van de Nieuwerkerkse voetbalclub. Het liep allemaal even net wat anders waardoor hij tot 26 juni in officieel verband niet meer mag voetballen. Zijn deelname aan de strijd om de WereldRegio Cup komt echter niet gevaar.

Het is op z’n zachtst gezegd niet het seizoen van Padmos. Vanaf de beginfase van de competitie 2009/2010 verkeerde SKNWK in de degradatiezone en boterde het gaandeweg niet echt tussen trainer Gerjo Prins en spelersgroep. ,,Ik had ook niet verwacht dat het zo zou gaan. Het was een beetje wisselvallig”, vertelt Padmos, de jongste telg uit een voetbalgezin dat verder Maarten, Johan, Jan-Jaap en Steven grootbracht. ,,De ene wedstrijd liep het wel, de andere niet. De sfeer in de groep was niet slecht. Het is lastig om er iets van te zeggen. Het is mijn eerste seizoen in het eerst, maar ik had niet verwacht dat ze zou zo lopen en ik had meer van Prins verwacht.”

Het grootste ‘leed’ volgde op zaterdag 23 januari. Een fair maar ogenschijnlijk onschuldig duel om de bal in de wedstrijd tussen SKNWK en VCK eindigde in een nimmer te voorspellen afloop met verstrekkende gevolgen voor Padmos. ,,Het was op zich een felle wedstrijd en iedereen ging er voor”, haalt de verdediger de wedstrijd terug. ,,Wij moesten punten pakken en waren niet van plan de kaas van ons brood te laten eten. Het duel was vlak voor rust en in mijn ogen was het geen echte overtreding Het was een duel om de bal en we raakten elkaar allebei even hard. De scheidsrechter liet doorspelen. Toen duidelijk werd dat die speler van VCK niet meer door kon, kreeg ik een rode kaart. Dat vond ik nogal zuur. Het was mijn eerste kaart überhaupt. Het was ook de beslissing van de wedstrijd, na rust werd het 0-3.”

Pas een maand na de wedstrijd liet de KNVB weten dat Padmos voor liefst vier maanden geschorst was. ,,Ik hoorde het via mijn moeder door de telefoon en geloofde het eerste niet. ’s Avonds ben ik gaan trainen, maar er was niemand die het geloofde. Het lijkt er op dat ik gestraft ben omdat ik ongeschonden uit dat duel ben gekomen”, doelt Padmos op de ongelukkige beenbreuk die de VCK-speler opliep als gevolg van het duel. Padmos tekende nog wel beroep aan maar heeft niet de indruk dat de KNVB daar iets mee gedaan heeft. Ook het relaas van de VCK-teamleider, dat nota bene in het voordeel van Padmos sprak, mocht niet baten. ,,Dat is heel jammer. Het is hun beslissing op het feit dat hij niet meer kan voetballen. Daarom hebben ze mij ook zo lang geschorst.”

Na het bekend worden van de schorsing bleef Padmos eenmaal per week trainen. Tot overmaat van ramp verdraaide hij een paar weken geleden zijn knie en staat hij nu helemaal stil. Er zijn van die seizoenen die je het liefst heel snel wil vergeten.


Voor Robbert Padmos was het seizoen 2009/2010 na zaterdag 23 januari voorbij.

1 reactie op ",,Ik had hooguit twee duels verwacht. Meer niet”"

  1. seizoen 2000/2010 ?

Reacties gesloten.