S.K.N.W.K. 1 speelt gelijk tegen Brouwershaven 1

Vandaag in de oefenwedstrijd tegen Brouwershaven 1 bleek nog maar eens hoe belangrijk Wilco de Valk is voor S.K.N.W.K. 1. In de eerste helft bleef Wilco op de bank en keken de blauw/zwarten in de rust tegen een 2-0 achterstand. Met De Valk in de 2e helft binnen de lijnen werd het uiteindelijk nog 2-2.

In de 1e helft was met name het middenveld niet bezet bij de Nieuwerkerkers. Veel te vaak werd de lange bal gehanteerd, waardoor S.K.N.W.K. eigenlijk geen kansen kon creëren. De thuisploeg kwam via een strafschop, gegeven na een handsbal, op 1-0. Het werd uiteindelijk ook nog 2-0 voor de rust. Doelman Mike Bakker redde eerst bekwaam, maar de rebound was door slecht verdedigen aan Nieuwerkerkse-zijde een prooi voor een ‘Brouw-speler’ die de 2-0 kon binnen schieten.

Doelman Mike Bakker is te laat om de penalty te stoppen

In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. Met Wilco de Valk op het middenveld was S.K.N.W.K. de betere ploeg. Na een prima dieptepass van Wilco de Valk op Wesley Goud was het laatst genoemde die beheerst scoorde, 2-1.

Vlak erna ook de 2-2. Wesley liep goed door op de keeper. Deze schoot de bal tegen Goud op en bal belandde in het doel. Hierbij bleef het.

Jammer blijft dat de thuisploeg in deze wedstrijd (vriendschappelijk potje) een aantal keren veel te hard in komt en dat de warrig leidende scheidsrechter niet bekwaam optreedt. Gelukkig vielen er geen blessures.

Positief is dat de A-junioren Kevin Schiettekatte (zelfs op z’n verjaardag, nogmaals gefeliciteerd!) en Stefan Vermeer vandaag konden meespelen met het 1e. Zij komen met ingang van het nieuwe seizoen door naar de senioren. Ook een aantal spelers van het 2e konden vanavond hun kunsten vertonen. Dit allemaal onder toeziend oog van de nieuwe trainer voor het volgend seizoen, Ko Stoutjesdijk.

Aanvoerder Léon Pollemans

Nog een opmerkelijk feitje is dat de aanvoerdersband vandaag om de arm zat van linksback Léon Pollemans. Of het er iets mee te maken heeft, blijft gissen, maar aan het eind van de 2e helft waren we LP ff kwijt. Hij moest even een sprintje trekken naar de kleedkamer………… (druk letterlijk en figuurlijk te groot!?)

As. donderdag is er om 19:30 uur een training voor alle senioren. Volgende week wachten op dinsdag de voorronde wedstrijden voor S.K.N.W.K. 1 om de Wereldregio Cup. Op zaterdag 29 mei is de finaledag.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, René Verschoor, Kevin Schiettekatte, Frank Boere, Léon Pollemans, Léon Goedegebure, Kristian Bouwman, Robbert Padmos, Oleg Bondarenko, Wesley Goud, George van Heukelom, Wilco de Valk, Stefan Vermeer, Jurjen Vermeer.