Zierikzee zorgeloos naar finalepoule

NIEUWERKERK – Zierikzee heeft zich gisteravond als derde ploeg gemeld voor de finale van de Wereldregiobokaal van 2010. De club won het laatste en beslissende duel met SKNWK met 4-1. Beide ploegen hadden Ouwerkerk daarvoor al kansloos gelaten.

Op het veld van Nieuwerkerk opende thuisclub SKNWK met een eenvoudige 5-0-overwinning. Kristian Bouwman en Wesley Goud scoorden beiden twee keer, Robbert Padmos één keer.

Zierikzee had vervolgens ook geen medelijden met Ouwerkerk, dat volgend seizoen in de reserveklasse uitkomt. Het werd 8-0. De doelpunten van Zierikzee, waar trainer Marco Groeneveld centraal achterin speelde, kwamen van Patrick Roggeband, Ricky Bevelander (beiden twee keer), Ingmar Quist, Lars Holm, Arjan Smalheer en een eigen doelpunt.

Het slotduel bracht de beslissing over wie zaterdag in de finale te Oosterland de strijd gaat aanbinden met Bruse Boys en Duiveland, die zich vorige week al plaatsten voor de finalepoule. Zierikzee won met 4-1 van SKNWK. Patrick Roggeband, Martijn van Grunsven, Ben Verwest en Frank van der Helm scoorden voor Zierikzee, A-junior Stefan Vermeer voor SKNWK (de 2-1).

Vanavond wordt de laatste voorrondepoule gespeeld. Daarin strijden DFS, Brouwershaven en WIK’57 voor het vierde en laatste finaleticket.