d’Ouwe Dôôze (46) Schouwen Duiveland Trofee 1984

Op de website van Bruse Boys hebben ze ook een soort ‘Tikkie Terug’, d’Ouwe Dôôze genaamd. De 46e editie heeft een ‘blauw/zwart’ tintje, vandaar hieronder het artikel:

d’Ouwe Dôôze (46) Schouwen Duiveland Trofee 1984

Door Mark

Hierbij weer een bijdrage uit d’ouwe dôôze. Dit kunnen reportages, foto’s, anekdotes, verslagen of andere fratsen uit de oude doos zijn. Ook uw bijdrage is van harte welkom! Stuur een mail naar de webmaster zodat we iets kunnen regelen! Het overzicht van alle grepen uit d’Ouwe Dôôze is nu te vinden in het menu onder Club – Historie.

Bruse Boys heeft 8 keer de Schouwen-Duiveland Trofee gewonnen. De eerste keer was dat in 1977 en de laatste keer in 2007.Of daar op korte termijn een negende keer bij komt zal a.s. zaterdag op het terrein van sv Duiveland gaan blijken.
Bijgaande foto is van de editie die op 26 mei 1984 werd gespeeld op den Hogen Blok in Zierikzee.

Het werd toen een zeer spannende ontknoping. Met nog één duel te spelen, tegen Zierikzee, stond Bru één punt achter op SKNWK en Zierikzee.Bru moest dus winnen, en SKNWK moest punten verspelen tegen MEVO. De duels werden gelijktijdig gespeeld, en SKNWK speelde inderdaad gelijk tegen MEVO. Vier minuten voor tijd stond Bru nog met 1-0 achter, maar door een doelpunt van Tonnie van den Berge en één in de laatste minuut van Adrie de Jonge werd op doelsaldo toch nog de trofee binnen gehaald.

De wedstrijden van Bru en de doelpuntenmakers:
Bru-DFS 2-0 (Tonnie van den Berge, Peter Coppoolse)
Bru-MEVO 6-1 (Tonnie van den Berge 2x, Jacob van den Berge 2x en Peter Coppoolse 2x)
Bru-Duiveland 1-1 (Tonnie van den Berge)
Bru-SKNWK 1-2 (Herman Knop)
Bru-Zierikzee 2-1 (Tonnie van den Berge, Adrie de Jonge)

Eindstand top vier:

1. Bruse Boys 7 pnt. (12-5)
2. SKNWK 7 pnt. (6-4)
3. Zierikzee 6 pnt. (11-4)
4. MEVO 6 pnt. (5-7)