Dit weekend drie SKNWK-ers naar België

Dit weekend spelen drie S.K.N.W.K.-ers mee met het Ziekenfonds-toernooi in België. Werknemer van dit bedrijf (tevens vlagger S.K.N.W.K. 2), Philip v/d Male, doet al jaren mee aan dit evenement. Deze keer neemt hij ook de S.K.N.W.K.-ers René Verschoor en Stefan Vermeer mee naar Oostende.

We wensen ze alledrie heel veel plezier toe dit weekend en uiteraard zijn we nu al benieuwd naar het verslag en de foto’s!

Hieronder het verslag van vorig jaar:

Philip v/d Male strandt in halve finale

Op een mooi zonnige maar beetje frisse vrijdagochtend om 10:00 present in Goes.

Uiteraard traditiegetrouw enkele wat later maar rond half 11, kwart voor 11 zaten we in de bus na het kopen van wat versnaperingetjes voor onderweg. Na 45 minuutjes lekker te hebben doorgereden kwamen we erachter dat de shirtjes nog in Goes stonden. 1 bus is teruggereden en de andere is doorgereden. Ach, we hadden nog tijd dus niks in de weg. Echter, in Hasselt aangekomen moesten we nog ff zoeken dus moesten we alsnog haasten om op tijd op het veld te staan. De organisatie was zeer verheugd om ons voor het 2de jaar te mogen verwelkomen.

Voor vanmiddag 3 wedstrijden op het programma. Alle 3 de wedstrijden vrij eenvoudig gewonnen en hierdoor al snel weer tot de favoriet gebombardeerd net zoals vorig jaar overigens. Dit door veel individuele klasse en ons aanvallend voetbal.

Een meegebracht megafoontje kon mooi gebruikt worden om de nodige sfeer te brengen. Na de (koude..!) douche in de wat primitieve vertrekken op naar het hotel. We hebben kamers van 4 personen dus gezellig en knus op elkaar om de onderlinge banden tussen de spelers te versterken zullen we maar zeggen. Na ’s avonds met z’n allen een frietje of shoarmaatje te hebben gegeten weer het hotel opgezocht en ons opgefrist en van een gezellige avond in de stad Hasselt genoten. Alles op loopafstand dus perfect geregeld.

Zaterdagochtend een stevig ontbijtje en rond 9:45 weer in de bus naar het sportcomplex. Weer met mooi voetbal alle wedstrijden gewonnen waardoor “CZ Nederland” mocht aantreden in de halve finale. Na een sterke start werden we helaas toch verrast en stonden we vrij snel met een achterstand op het scorebord. Deze hebben we ondanks een flink aantal goede kansen niet om kunnen buigen naar een voorsprong. Helaas dit jaar wee gesneuveld in de halve finale. We zijn genoodzaakt ons voor de laatrste wedstrijd op te maken en de voor ons troostprijs/3de plek voor ons op te eisen. Na een grillige wedstrijd tegen CM Turnhout(eveneens de tegenstander vorig jaar om de 3de plaats) in de laatste minuut van de verlenging de 2-2 binnengeschoten waardoor we blij waren met de te nemen penalty’s. Na een aantal zeer fraaie hoogstandjes van onze zijde was de spanning te snijden. Het enthousiaste publiek aan de kant stond zelfs aan onze kant.(het wilhelmus schalde zelfs door de speakers van de vlaamse tegenstander’s gettoblaster..?!). Ook zij zagen dat de beslissing bij onze captain Erwin “El Diego” van der Does lag. Na een zeer fraaie Panenka-stift de winnende penalty en dus de 3de plaats binnengesleept. Toch een mooi resultaat na een aantal slopende wedstrijden.

Na de douche en een biertje weer terug naar het hotel gereden. Hier even ontspannen en even een drankje aan de bar gedaan. Rond etenstijd met een bus richting de BBQ gereden en een gezellige avond gehad met lekker eten, goede live-muziek en uiteraard mochten de bijbehorende drankjes niet ontbreken.

Hierna nog even het nachtleven van Hasselt in gedoken tot de late uurtjes.

Zondagochtend brak maar voldaan aan het ontbijt. Iedereen vindt het jammer dat het er alweer opzit maargoed de terugweg is wat ons nog rest. Na het afscheid van de tegenstanders zijn we weer naar ons kikkerlandje teruggereden.

Kortom; een zeer geslaagd weekend en CZ voetballend toch weer op de kaart gezet. Wie weet zetten we volgend jaar in Oostende de 40ste editie op onze naam..??

Wordt vervolgd…