Velden sportpark ‘Het Springer’ voorlopig gesloten

Het zal u niet als een verrassing in de oren klinken dat de gemeente ook deze zomer het herstel en de conditie van de trainings- en wedstrijdvelden op de voet heeft gevolgd. Dit wegens de wisselvallige weersomstandigheden dan wel het uitblijven van voldoende neerslag. Onderstaand vindt u onze bevindingen en onze besluitvorming hierover.

De aanhoudende droogte levert veel problemen op bij de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden en het herstel van de velden in zijn algemeenheid. De doelgebieden zijn 4 á 5 weken geleden ingezaaid maar het graszaad is niet eerder dan na de regen van 10 en 14 juli j.l. gaan kiemen en komt nu pas boven. Met extra meststof en water wordt gehoopt dat binnen 3 á 4 weken nog wat gras wordt gekweekt.

Een en ander levert het volgende overzicht op:

De wedstrijdvelden van s.v. DFS, s.v. WIK’57 en s.v. ZSC’62 zijn op zich per 31 juli 2010 speelklaar (maar wel keihard). De trainingsvelden van s.v. WIK’57 en s.v. ZSC’62 hebben het moeilijk, tegen het onkruid moet deze week worden gespoten.

Renesse heeft nog problemen met de doelgebieden, naar verwachting is dit over 14 dagen in orde. Het trainingsveld staat er goed bij maar is nog zeer jong.

De wedstrijdvelden van a.s.v. Brouwershaven, s.v. Duiveland, s.v. Ouwerkerk en SKNWK hebben over het algemeen een lichte mate van droogteschade, met uitzondering van het gras van de doelgebieden. Dit komt nog maar net uit de grond en vraagt nog 3- tot 4 weken herstel. Ook hier hebben de trainingsvelden het moeilijk en moet deze week het onkruid worden gespoten. Het gerenoveerde trainingsveld en -2de veld van a.s.v. Brouwershaven staan er goed voor maar zijn nog zeer jong, deze mogen pas in oktober 2010 worden gebruikt.

De wedstrijdvelden te Dreischor en Zonnemaire en die van v.v. MEVO/v.v. Zierikzee en v.v. Bruse Boys hebben zeer veel droogteschade. Het gras van de doelgebieden staat net boven en vraagt nog 3- tot 4 weken herstel. Veld 5 van v.v. MEVO/v.v. Zierikzee staat er beter voor omdat die samen met de trainingsvelden is bewerkt en doorgezaaid. Een lichte bespeling per 31 juli 2010 is hier mogelijk.
De trainingsvelden te Zonnemaire en Zierikzee hebben het net als de andere zeer moeilijk, het trainingsveld te Bruinisse staat er goed voor maar is nog te jong. Het trainingsveld van Dreischor staat er ook goed voor en is in lichte mate bespeelbaar.

Conclusie:
De westrijdvelden blijven naar verwachting, tot nader bericht, nog 3 á 4 weken gesloten (en mogen dus ook niet voor trainingen worden gebruikt). Dit met uitzondering van de wedstrijdvelden te Burgh-Haamstede, Kerkwerve, Scharendijke, veld 5 te Zierikzee, (in een later stadium) te Renesse en het wedstrijd-/trainingsveld te Dreischor (voormalig hoofdveld).

Het gevolg is dat t.a.v. de betreffende verenigingen oefen- en/of bekerwedstrijden elders (waar dit wel is toegestaan, onderling te regelen) moeten worden gespeeld en trainingen niet op de wedstrijd- en/of trainingsvelden mogen plaatsvinden. Voor alle duidelijkheid: De trainingsvelden blijven zoals gebruikelijk tot en met tenminste 12 september 2010 gesloten (m.u.v. Dreischor)!

Wij vertrouwen er op u hiermee vooralsnog voldoende te hebben geïnformeerd.

Vriendelijke groeten,

Adrie Verhulst
Projectmedewerker Cultuurtechniek

8 reacties op "Velden sportpark ‘Het Springer’ voorlopig gesloten"

  1. Koek en zopie bij Kes te koop

  2. Wat een goed idee Cees,daarna kunnen ze lekker met z’n allen een sportdrankje drinken in de kantine.

  3. De ijsbaan in Nieuwerkerk heeft een goede grasmat en is behoorlijk groot. Lijkt mij dat daar uitstekend kan worden getraind en er is nog een lichtinstallatie ook. Dus een mooi alternatief.

  4. Hard Gras…..

  5. dat zijn | 27-07-2010 at 11:13 |

    nog eens goede beslissingen van Adrie Verhulst.

  6. Moderne "kunst"grasvelden hebben een combinatie van echt gras en kunstvezels, veel steviger en minder huidblessures. Zijn die niet minder kostbaar?

  7. Kosten | 26-07-2010 at 21:48 |

    ca. € 300.000,-, dus heb jij nog wat over

  8. Kunstgrasfan | 26-07-2010 at 20:07 |

    Club van 100, een kunstgrasveld! Of is er al een andere bestemming voor dat geld?

Reacties gesloten.