Schouwse selectie in de sandwich

Als twee sandwichbroodjes passen de 7-0-nederlagen om de meer succesvolle wedstrijden van van de Schouwen-Duivelandse selectie tegen Excelsior. In 2002 verloor het eilandelijke keurkorps met 0-7 in Bruinisse, dinsdagavond werd het 0-7 in Burgh-Haamstede. In de tussenliggende onderlinge wedstrijden kwam Schouwen-Duiveland steevast tot scoren.
Excelsior nam dinsdag revanche voor het blamerende 1-1-gelijkspel van vorig jaar. Ditmaal liet de Rotterdamse eredivisionist er geen misverstand over bestaan hoe de krachtsverhoudingen liggen. Voor de tweede keer in de acht duels tussen beide werd het 0-7. Dat is niet de grootste Excelsior-zege in de onderlinge historie. Het eerste treffen, in 2000, eindigde in een 9-0-zege.

En die 9-0 is niet eens de grootste nederlaag tegen een profclub van de Schouwse selectie. In 2005 haalde RKC Waalwijk zelfs de dubbele cijfers: 0-10. De balans tegen Excelsior staat hieronder.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/