SKNWK en DFS zijn kanonnenvoer

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – SKNWK en DFS beleefden dramatische bekerouvertures. De Nieuwerkerkers, voor het eerst onder leiding van trainer Rob Wijnstekers, verloren op eigen veld met 0-8 van BSC. Bij Dinteloord kreeg DFS zelfs negen doelpunten tegen. Tweedeklasser Duiveland deed het stukken beter met een 6-3-zege op Klundert. Dennie le Comte scoorde drie keer.

Poule 13. Duiveland-Klundert 6-3: Al na twee minuten scoorde Peter van Wingerden de 0-1, maar Duiveland stelde voor rust nog orde op zaken. Marcel Zwager maakte in de tiende minuut gelijk en door goals van Dennie le Comte en Robbert de Bruine (2x) stond het bij rust al 4-1. Na rust tilde Le Comte de stand met twee goals naar 6-3. In de slotfase werd Duiveland verdedigend onzorgvuldig en liep het nog tegen treffers van Sander Looij en Icha Immers op.

Alliance-VCK 3-3: Wesley Smits scoorde voor rust de 1-0 en via Faysal Houba liep Alliance na rust verder uit. Richard Dek zorgde voor 2-1, maar door een tweede goal van Smits leek VCK op een nederlaag getrakteerd te worden. Goals van Erik Goudt voorkwamen dat.

Poule 17. SKNWK-BSC 0-8: Coach Rob Wijnstekers beleefde geen prettig debuut in Nieuwerkerk. SKNWK was niet opgewassen tegen het aanvallende geweld uit Roosendaal. SKNWK-doelman Mike Bakker voorkwam met enkele fraaie reddingen de dubbele cijfers, maar moest voor rust al vijf keer de gang naar het net maken. Na rust scoorde BSC nog drie keer. Steven van Ginderen (0-1 en 0-3), Mamadi, Tito, Bart Wouda, Mike Merriënboer, Corné Verbraak en Bas Antens scoorden namens BSC.

Unitas’30-WHS 2-2: Jordi Bollaart zorgde voor 1-0, maar door een treffer van Matthijs Bruijnzeel stond het bij rust gelijk. Na rust startte WHS zwak en dat leverde opnieuw een treffer van Bollaart op. Na een scrimmage voor de goal van Unitas’30 verdween de bal via een speler van de thuisploeg achter zijn eigen doelman.

Poule 20. Dinteloord-DFS 9-0: DFS fungeerde als schietschijf van Dinteloord. De gehavende ploeg van trainer Edwin Kriens speelde als los zand en mocht voor rust al van geluk spreken dat de schade slechts tot drie tegentreffers beperkt werd. Na rust liep de één klasse hoger spelende thuisploeg uit naar de negenklapper. Davey van Merriënboer (4x), Patrick Hagens (3x), Nuni Tone en Mark van de Par scoorden voor Dinteloord.

Tholense Boys-SC Gastel 0-2: Door een weggevertje kwamen de bezoekers via Jordi van Nassau op voorsprong en uit een vrije trap maakte Arno Akkermans 0-2. Na rust was Tholense Boys de baas op het veld, maar scoorde niet.