Schouws voetbal beleeft zwart bekerweekeinde

In de tien productiefste (Zeeuwse) bekerduels van de eerste speelronde komen zes clubs voor van Schouwen-Duiveland. Alleen Duiveland zal dat lijstje met een glimlach aanschouwen, want de Oosterlandse tweedeklasser staat als enige van de zes aan de goede kant van de score. Bij de rest was het kommer en kwel.

DFS maakte het het bontst. In Dinteloord werd met 9-0 verloren, de grootste nederlaag van het eerste bekerweekeinde (mond dicht Luctor 2). Maar ook SKNWK zal de blik niet graag naar achteren wenden. De Nieuwerkerkers verloren – nota bene op eigen veld – met 0-8. ZSC’62, Mevo en DZC’09 incasseerden alledrie zeven doelpunten.

De clubs hoeven niet zo lang te wachten om zich te revancheren. Dinsdagavond staat de tweede ronde immers op de rol. De Zeeuwse topscorers in het bekervoetbal verzamelden hun goals niet toevallig tegen de Schouwse clubs. Martin Waisapy (tegen ZSC’62), Thomas Leegwater (tegen Mevo) en Aleksandar Veljanoski (tegen DZC’09) leiden de ranglijst.

De productiefste wedstrijden tot nu toe:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/