Duiveland geeft bekerlot uit handen na nederlaag

Duiveland geeft bekerlot uit handen na nederlaag in Koudekerke

MIDDELBURG – Duiveland verloor gisteravond verrassend van het één klasse lager spelende VCK. Na de 6-3-zege op Klundert moesten de Oosterlanders nu berusten in een 2-0-nederlaag.

Duiveland moet zaterdag in het slotduel met Alliance winnen om kans op de volgende bekerronde te houden. VCK moet dan punten morsen tegen Klundert, dat gisteren met 2-3 verloor van Alliance.

In poule 1 verloor Bruse Boys ook zijn tweede bekerduel. Na de 2-0-nederlaag tegen Papendracht was nu Strijen met 4-2 te sterk.DFS herstelde zich van de 9-0-nederlaag bij Dinteloord door met 3-0 van Tholense Boys te winnen. Ditmaal kreeg Mevo negen goals tegen: van ‘s-Heer Arendskerke. SKNWK verloor ook het tweede bekerduel.

Poule 1. Strijen-Bruse Boys 4-2: Bruse Boys-trainer Ronald van Oeveren was niet ontevreden over het veldspel van zijn ploeg. “Maar ik had het idee dat de wedstrijd van zaterdag nog in de benen zat. Dat zag je terug in de scherpte.” Of eigenlijk het gebrek daaraan. Strijen had dat wel. Uit vier kansen scoorde het voor rust drie keer (Marijn Roelof 2, Raseul Antonie 1). Bij een 1-0-achterstand maakte Mats Willemse uit een strafschop gelijk; hij was zelf neergelegd ‘in de zestien’. Na rust maakte Jan-Peter Dekker bijna vanaf de achterlijn met een volley de aansluitingstreffer. Jeroen Roelof legde de eindstand echter vast op 4-2.

Poule 13. VCK-Duiveland 2-0: VCK sloeg in de tweede helft toe tegen het één klasse hoger spelende Duiveland. In de 65e minuut opende Bouwen Legemate de score met een afstandsschot. Vlak voor tijd verdubbelde Stefan Wielemaker de marge. Hij was er als de kippen bij toen de keeper van Duiveland een lastige terugspeelbal niet onder controle kreeg.

Poule 17. WHS-SKNWK 4-1: De wedstrijd werd in Nieuwerkerk – dus bij SKNWK – gespeeld. De velden van WHS in Sint-Annaland zijn in te slechte staat om erop te voetballen. SKNWK, dat zaterdag met 8-0 van BSC verloor, leed de tweede nederlaag in de districtsbeker. Routinier Wilco de Valk, die nog op vakantie is, werd node gemist. Arvin de Witte was met drie goals (1-0 voor rust, 2-0 en 3-1 na rust) de smaakmaker bij WHS. Tussendoor scoorde Stefan Vermeer tegen. Matthijs Bruijnzeel legde uiteindelijk nog de 4-1 in de touwen.

Poule 20. DFS-Tholense Boys 3-0: DFS herstelde zich van de 9-0-nederlaag tegen Dinteloord en Tholense Boys verloor ook het tweede bekerduel. Voor rust, toen Tholense Boys met de wind in de rug speelde, werd er niet gescoord. Na de pauze bleek DFS beter met de omstandigheden om te kunnen gaan. Tot drie keer toe was Pieter de Munnik de aangever bij de goals van DFS. Eerst scoorde Jeroen Grefkens twee keer en daarna trof Wouter van de Berge nog doel.

Pieter de Munnik snelt door de verdediging van Tholense Boys. Hij was gisteravond bij alle drie DFS-goals de aangever. foto Izaäk Verkeste

Poule 47. ’s Heer Arendskerke-Mevo 9-1: De bezoekers uit Zierikzee kwamen via Niels Muller nog wel op een voorsprong, maar na de 1-1 van Henry van Gilst zakte Mevo als een kaartenhuis in elkaar. Bij rust stond het door goals van Van Gilst, Pascal Beeke en Wouter de Kort al 4-1. Na rust was Van Gilst nog twee keer trefzeker, waarna Frank Davidse (2x) en De Kort de eindstand op 9-1 bepaalde. Tussendoor miste Davidse nog een strafschop.

Clinge-Schoondijke 2-0: Clinge was voor rust sterker en dat resulteerde in een 2-0-ruststand. Op aangeven van A-junior Sem van der Gucht schoot Davy van Puyvelde de 1-0 binnen. Na een fraaie passeeractie schoot Thomas Leegwater door de benen van de Schoondijke-doelman de tweede treffer binnen.