Geflatteerde nederlaag S.K.N.W.K. 1 tegen W.H.S. 1

S.K.N.W.K. 1 heeft ook haar 2e bekerduel, zij het iets geflatteerd, verloren. Ondanks dat op het programma W.H.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 stond, werd deze wedstrijd wegens de staat van de velden bij de ’thuisploeg’ in Nieuwerkerk gespeeld. Echter konden de blauw/zwarten niet profiteren van ‘het thuisvoordeel’ en eindigde de wedstrijd in 4-1 voor W.H.S.

In de eerste 20 minuten gebeurde er vrij weinig. Enkele afstandschoten die werden geblokt of gestopt. De beste kans was een kopbal van S.K.N.W.K.-verdediger René Verschoor, maar deze werd gepakt door de doelman.

In de 21e minuut dan toch de eerste goal. Zwak verdedigen aan Nieuwerkerkse-zijde zorgde ervoor dat W.H.S. de eerste bal tegen de touwen kan werken, 0-1.

S.K.N.W.K. dat speelt met de wind in de rug gaat echter niet bij de pakken neer zitten en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Martin Kiesenberg wordt gelost, maar in de rebound maakt de keeper er toch nog een corner van. Vlak voor rust nog een kopkans voor Oleg Bondarenko na een goeie voorzet van Stefan Vermeer, maar deze wordt net overgekopt. Ruststand 0-1.

In de 2e helft is het W.H.S. dat nu de wind in de rug heeft. In het 1e kwartier levert dit wat kleine kansen op voor de ‘Stallanders’, maar nog geen treffer(s). Echter na zo’n 15 minuten valt het doelpunt toch. Een diepe bal valt precies voor de voeten van de W.H.S.-spits. Deze scoort beheerst W.H.S.’s en zijn 2e treffer van de avond, 0-2.

Dan lijkt S.K.N.W.K. alle schroom van zich af te gooien. Na een goede voorzet van Steven Padmos is het Stefan Vermeer die uit de draai zorgt voor de 1-2. Hierna is S.K.N.W.K. eigenlijk de betere ploeg. Met enkele prima aanvallen bestookt het het W.H.S.-doel alleen ontbreekt het aan een beetje geluk, zodat er niet wordt gescoord door de Nieuwerkerkers.

Zoals zo vaak in het voetbal valt de treffer aan de andere kant. Zo ook nu. Zo’n 10 minuten voor het verstrijken van het duel is het opnieuw een diepe bal op Arvid de Witte van W.H.S. Hij weet ook nu wel raad met dit buitenkansje en scoort de 1-3 (en zijn 3e treffer van de avond). Wedstrijd gespeeld.

Voor de statistieken valt dan vlak voor tijd ook nog de 1-4. Jammer maar helaas. S.K.N.W.K. 1 heeft er zeker voor gestreden, maar verliest iets geflatteerd van een effectiever W.H.S. 1.

A.s. zaterdag de laatste bekerwedstrijd. Dan is zondag 2e klasser Unitas ’30 om 17:00 uur de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Richard v/d Sande, Martin Kiesenberg, René Verschoor, Timo Verkaart, Martijn Rentier, Robbert Padmso, Léon Goedegebure (Emiel Pollemans), Steven Padmos, Oleg Bondarenko (Kevin Schiettekatte), Stefan Vermeer.