Mats Willemse achterhaalt Bruse coryfeeën

Voor de derde keer in zijn voetballeven heeft Mats Willemse bij Bruse Boys het eerste competitiedoelpunt van het seizoen voor zijn rekening genomen. En het was een juweel. Voorzet van Tom Blomaard en hij nam de bal bij de tweede paal in één keer op zijn slof. Het was de inleiding voor de 4-2-zege op Schelluinen. Willemse staat daardoor toch maar mooi in een rijtje met Hiensch.

Mats Willemse
Willemse heeft nu net als Tonnie van den Berge en Frans de Oude driemaal de eerste nul van het seizoen van het scorebord geschoten. Alleen Jacob van den Berge heeft hij nu nog voor zich. Willemse moet nog zes keer het seizoen scorend openen om hem te achterhalen. Jacob van den Berge deed het namelijk negen keer, waarvan vier keer op rij tussen 1981 en 1984.

De opvallendste naam in het onderstaande overzicht van de laatste veertig jaar is die van Diederik Hiensch. Nee, Hiensch heeft nooit in Bru gespeeld. De huidige trainer van Terneuzen schoot in 1989 in dienst van Kloetinge echter in eigen doel tegen Bruse Boys en maakte zo de eerste Bruse goal van het seizoen. Kloetinge won overigens met 1-5.

Een week later verloor Bruse Boys met 3-1 bij Nieuwdorp, maar opnieuw scoorde er geen Bruënaar. Ditmaal schoot Nieuwdorp-speler Peter Braam in eigen doel! Wéér een week later zorgde Tonnie van den Berge tegen Oostkapelle dan eindelijk voor de eerste echte Bruse trefefr. Maar Diederik Hiensch staat toch echt in de Bruse boeken als maker van de eerste goal.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/