De Meeuwen met minimaal verschil langs SKNWK

Hieronder het wedstrijdverslag van De Meeuwen 1 – S.K.N.W.K. 1 van de website van De Meeuwen:

De Meeuwen speelde zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2010/2011. Vooraf werd, met een minuut stilte, stil gestaan bij het overlijden van Bram Janse. Bram was mede-oprichter van v.v De Meeuwen en, wanneer mogelijk, altijd aanwezig aan de zijlijn. Na deze minuut trapt SKNWK af voor het begin van de wedstrijd. De Meeuwen speelt een lakse eerste helft, is niet scherp genoeg, maar blijft wel overiend. Eenmaal moet Danny ‘Hamza’ de bal op de lijn wegwerken, anders hadden we zomaar 0-1 achter gestaan. In de rust is Hans duidelijk en het tweede bedrijf is dan ook beter. De Meeuwen neemt het initiatief, is rustiger aan de bal en SKNWK komt er niet echt meer uit. Een redelijke tweede helft wordt 8 minuten voor tijd beloond met een doelpunt. Vincenzo Lorello schiet de bal tegen de touwen en bezorgt De Meeuwen drie punten.

De thuisploeg was niet geheel ongeschonden uit de wedstrijd tegen Domburg gekomen. Kevin Janse heeft teveel last van zijn hamstring en wordt gespaard. Timme Kwast liep na een forse tackle een dikke enkel op, deze was gisteren nog niet genezen. Gelukkig hebben we dit jaar een bredere groep waardoor dit gemis kan worden opgevangen. Maarten Brasser startte in de spits, samen met Robin Dek en Vincenzo schoof door naar de ’10’ positie. Vanaf het begin was de bedoeling van SKNWK duidelijk. Met de lange bal proberen ze Wilco de Valk te bereiken. Die kopt door, of houdt de bal vast zodat andere medespelers kunnen bijsluiten. De Meeuwen begon aardig, creeerde kansjes, maar was niet scherp genoeg in iedere linie. Verdediging, middenveld en aanval speelden te ver uit elkaar, waardoor er twijfel ontstond. Doordrukken of afwachten? SKNWK bleef het met de lange bal proberen en als je niet scherp genoeg speelt loop je achter jezelf aan. Dit was dan ook het beeld van de eerste helft: De Meeuwen worstelde met zichzelf en SKNWK kon iedere keer ‘ruimen’. Toch kwamen we er voldoende keren door. Met name Wouter Koch was een plaag voor de rechtsback van SKNWK. Helaas was de eindpass telkens niet zuiver genoeg. Na een half uur was het uit een corner bijna raak voor de Nieuwkerkers, maar Danny ‘Hamza’ Huibregtse stond op de lijn opgesteld en kon de bal wegwerken.

Na de rust een veel scherper De Meeuwen wat direct vanaf de aftrap het initatief pakte. SKNWK bleef met de lange bal de spitsen zoeken, maar Meeuwen zat er korter op, waardoor de toevoer kon worden afgestopt. Na 5 minuten een tegenvaller. Maarten moest eraf met een kuitblessure. Sjors Lankhaar kwam voor hem in de plaats en maakte zijn competitiedebuut voor De Meeuwen. Na enkele positiewisselingen ging De Meeuwen door met het zoeken naar de goal. Over links kwam Wouter er weer een aantal keer door, maar de eindpass op de spitsen was net niet scherp genoeg. Uit een standaardsituatie legde Pieter terug op Sjors, maar deze schoot net over de lat. Met nog een kwartier te gaan nam de druk op het Nieuwerkerse goal toe. 8 minuten voor tijd werd dit beloond met een doelpunt van Vincenzo Lorello, die een afgeslagen bal tegen de touwen werkte: 1-0, iedereen opgelucht.

Na de aftrap wordt SKNWK nog een keer gevaarlijk maar gelukkig was Rinko in de tweede helft wakker gebleven. Na 92 minuten voetbal fluit scheidsrechter van Hoogdalem af en is de tweede overwinning een feit. De tweede helft biedt perspectief voor het verdere verloop van deze competitie, maar dat het niet vanzelf gaat heeft iedereen in de eerste helft kunnen ervaren..

De Meeuwen – SKNWK 1-0 (0-0)
82. Vincenzo Lorello 1-0