SKNWK met stip van hatelijk nul af

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – SKNWK is in de derde klasse A van de hatelijke nul af. De ploeg van trainer Olijhoek won met ruime cijfers (5-1) van promovendus Domburg.

DFS boekte uit bij Colijnsplaatse Boys een 4-2-overwinning en bezet de vierde plaats op de ranglijst.

SKNWK-Domburg 5-1: Voor rust leek niets er op dat SKNWK een ruime overwinning zou boeken. “Het was slecht. Zo slecht dat ik op een gegeven moment achter de dug-out wilde gaan staan. Niet om aan te zien”, keek trainer Gerard Olijhoek terug. Via Robert Padmos kwam zijn ploeg na één van de spaarzame goede aanvallen op 1-0, maar Martijn Minderhout zorgde voor de 1-1-ruststand.

In de kleedkamer stelde een boze Olijhoek orde op zaken. Via Leon Goedegebure – na voorbereidend werk van Padmos en Wilco de Valk – en Timo Verkaart, die de bal van zo’n veertig meter over Domburg-doelman Jacco Leijdekkers werkte, werd het 3-1 voor SKNWK. Op aangeven van Oleg Bondarenko zorgde Wilco de Valk voor 4-1 en met een individuele actie werd het via De Valk zelfs nog 5-1. Hij scoorde via de onderkant van de lat zijn tweede treffer.

SKNWK heeft net als Spui, Kapelle en Heinkenszand nu ‘drie uit drie’. Domburg en Colijnsplaatse Boys sluiten de ranglijst met één punt.

Colijnsplaatse Boys-DFS 2-4: DFS boekte de eerste seizoenszege. In de eerste twintig minuten waren de beste kansen voor de thuisploeg. Daarna nam DFS het heft in handen. Via Mariko Rouw (na een teruggelegde bal van Pieter de Munnik) kwam DFS op voorsprong. Nog voor rust tilden Kevin Veerhoek, na een afgeslagen corner, en Pieter de Munnik, die profiteerde van een foutje bij de laatste man van de thuisploeg, de stand naar 0-3.

Na rust kon Colijn terugkomen, mede door goed keeperswerk van Leon van Loon die enkele doelpogingen van de bezoekers onklaar maakte. In de 65e minuut werd het via een kopbal van Dave Bout 1-3 en drie minuten later zorgde Jermo Sandee met een lob voor de 2-3. Anco van der Linde kopte DFS daarna in veilige haven.

Spui-VCK 2-2 (1-1). Mark Otterloo 1-0, Danny Joosse 1-1, Richard Dek 1-2, Ad Verlinde 2-2.

Kapelle-Yerseke 1-2 (1-0). Rob Oostrom 1-0, Niels Poleij 1-1, Niels Poleij 1-2.

Nieuwland-Veere 2-3 (0-0). Joey van Zalen 0-1, Michael van der Schoor 1-1, Corné van Belzen 2-1, Joey van Zalen 2-2, Arcon Brasser 2-3.

Heinkenszand-De Meeuwen 1-2 (0-1). Vincenzo Lorello 0-1, Mark Doene 1-1, Sjoerd Wijkhuis 1-2.