Padmos kan weer genieten op het gras

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – Een schorsing van vier maanden hield hem aan de kant, maar voetballer Robert Padmos is weer helemaal terug.

Met zijn ploeg SKNWK speelt hij morgen in Burgh-Haamstede de eilandelijke derby tegen DFS. Voor hem een prachtig vooruitzicht.

“Ik heb er veel zin is. Het zijn altijd leuke wedstrijden tegen DFS. Vorig seizoen verloren we de eerste wedstrijd thuis met 5-0. DFS speelde toen heel goed. De tweede wedstrijd heb ik niet meer meegespeeld”, geeft Padmos aan.

Voor die absentie was een bijzondere aanleiding. Padmos werd thuis tegen VCK, op 23 januari 2010, uit het veld gestuurd. Tegenstander Merijn Dek liep een beenbreuk op na een duel, dat niet eens als een overtreding beschouwd werd. Minuten na het incident kreeg Padmos alsnog rood. Hij is nog steeds verbaasd: “Het was nog mijn eerste kaart ook! We hoorden een maand niets van de KNVB en toen kreeg ik ineens die schorsing.”

SKNWK ging nog in beroep, maar Padmos bleef van 26 februari tot en met 26 juni geschorst. In die periode gebeurde er nogal wat bij SKNWK. De vereniging bleef ternauwernood degradatie bespaard en er waren de nodige kadermutaties. “Het is een onrustige tijd geweest. Ook met Ko Stoutjesdijk natuurlijk, de trainer die vanwege privé-omstandigheden niet meer kwam. Maar we zijn nu weer in rustiger vaarwater terecht gekomen.”


Robert Padmos is na vier maanden schorsing dit seizoen weer beschikbaar voor SKNWK. Morgen speelt hij met de club uit Nieuwerkerk de derby tegen DFS. “Het gaat een moeilijke wedstrijd worden, maar we zijn zeker niet kansloos.” foto Ronald den Dekker

Padmos hád zich aan kunnen sluiten bij zijn broers Jan-Jaap, Johan en Maarten, die allemaal al in het eerste van SKNWK speelden maar nu de wielrensport beoefenen, maar verkoos toch het groene gras. Hij kan en mag weer genieten op het veld. “We hebben een goede groep. De sfeer is goed en het bevalt me wel om weer terug te zijn.”

In de selectie van SKNWK treft hij ook zijn jongste broer Steven (19) aan. Die heeft de nodige raakvlakken met hem. “Steven is een grote speler die het van zijn techniek en snelheid moet hebben. Ik ben een sterke balvaste speler met een goed overzicht. Iemand die mensen kan wegsturen, maar ook kansen kan afmaken. Maar ook bij mij is het nog een beetje wisselvallig.”

Het woordje ‘ook’ slaat op de wisselende prestaties van SKNWK. De ploeg startte de competitie met een 3-0-thuisnederlaag tegen Veere. “Dat was niet plezierig! Ik miste een strafschop op een belangrijk moment. Als ik die gemaakt had, was het tegen tien man heel anders gelopen.”

Vervolgens verloor SKNWK met 1-0 bij De Meeuwen. “Toen speelden we de eerste helft wel aardig”, kijkt Padmos terug. Tegen Domburg pakte zijn ploeg dan de eerste punten van het seizoen. SKNWK won met 5-1 en Padmos opende de score. Het deed wat met hem. “Toch misschien een stukje opluchting. Blijdschap. Ik heb zolang langs de kant gestaan. Het was een frommeldoelpunt. Echt geen goal om over naar huis te schrijven.”

Robert Padmos is klaar voor het duel met DFS: “Het gaat een moeilijke wedstrijd worden, maar we zijn zeker niet kansloos. Een wedstrijd kan raar lopen. DFS is vooral met Pieter de Munnik een goede ploeg. Wij moeten zorgen dat we het eerste kwartier geen goal tegen krijgen en daarna zelf proberen om een doelpuntje mee te pikken.”

1 reactie op "Padmos kan weer genieten op het gras"

  1. kneus

Reacties gesloten.