Kalisvaart helpt Spui voor de vierde keer op rij

Kalisvaart helpt Spui voor de vierde keer op rij in de slotfase ontsnappen

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – En dat is vier. In de slotminuut van de uitwedstrijd tegen Yerseke liep Spui tegen een 2-0-achterstand op. Zes minuten later stapten de Zeeuws-Vlamingen door twee treffers van Ludwig Kalisvaart toch weer met een punt van het veld.

Zo voorkwam Spui voor de vierde keer op rij in de slotfase van de wedstrijd een nederlaag. De Meeuwen blijft ondanks een 3-1-nederlaag tegen Nieuwland koploper in de derde klasse A. Yerseke en DFS volgen op één punt. Spui bezet door vier gelijke spelen de negende plaats.

Yerseke–Spui 2-2 (0-0). Yerseke verspeelde een bijna zekere zege en Spui ging wederom als morele winnaar van het veld. Het duel begon door noodweer ruim tien minuten later. In de veertigste minuut kopte Bart van Steveninck de 1-0 binnen. Toen Yerseke in de negentigste minuut via Niels Poleij op 2-0 kwam, leek de wedstrijd beslist. Spui presteerde daarna het onmogelijke, door alsnog een punt uit het vuur te slepen. Na een blunder in de Yerseke-verdediging scoorde Ludwig Kalisvaart in de 94e minuut de 2-1. Anderhalve minuut later dompelde Kalisvaart, toen hij de bal uit een vrije trap voor zijn voeten kreeg, Yerseke in rouw: 2-2.

VCK–Colijnsplaatse Boys 2-0 (2-0). Richard Dek 1-0, Stefan Wielemaker 2-0.

Veere–Kapelle 0-1 (0-1). Jon Herselman 0-1.

Domburg–Heinkenszand 2-3 (1-1). Jeroen Verschiere 0-1, Micha Bernard 1-1, Mark Doene 1-2, Maarten Griep 1-3, Sander Willemse 2-3.

De Meeuwen–Nieuwland 1-3 (0-0). Ronnie Mesu 0-1, Dennie Huijbregtse 1-1, Michel Carol 1-2 en 1-3.

DFS–SKNWK 3-0 (0-0). Pieter de Munnik 1-0, Anco van der Linde 2-0, Tom van de Berg 3-0.