Spannende topper Zierikzee E3

Hieronder het wedstrijdverslag van Zierikzee E3 – S.K.N.W.K. E2 van de website van Zierikzee:

Vandaag stond de topper tegen SKNWK E2 op het programma. Ook SKNWK had tot nu toe alles gewonnen. Dus om zicht op het kampioenschap te houden moesten we deze wedstrijd winnen. Zierikzee was de meest voetballende ploeg maar liep zich keer op keer vast op een een goed verdedigend SKNWK, welk op hun beurt er dan soms zeer gevaarlijk uit wist te komen. Zierikzee bleef aandringen en via een scrimmage werd het 1-0 voor Zierikzee.

Zierikzee werd iets te enthousiast en ging met te veel man vooruit. Dit strafte Nieuwerkerk zeer knap af door een goede counter waardoor het al weer heel snel 1-1 stond. Zierikzee moest wat beter samen gaan spelen om het verschil te maken en dat hadden ze zelf ook goed door. Er kwamen redelijk wat mooie aanvallen vanaf de zijkant en ook wist Zierikzee er aardig wat hoekschoppen uit te halen. Maar de bal wilde maar niet het goal van SKNWK in.
Uiteindelijk een aantal minuten voor rust kwam dan toch de verdiende 2-1 voor Zierikzee.

We wisten dat de 2e helft ook weer lastig zou worden , want SKNWK had zich zeker nog niet gewonnen gegeven. Toch was het Zierikzee die steeds in de aanval ging. Er werd elke meter om de bal gevochten en soms ging het er zelfs wel een beetje erg hard aan toe. Maar dat zie je vaak in de wedstrijden waarin beide teams echt voor de winst gaan.

Zierikzee had genoeg kansen om de uitslag verder uit te bouwen. Maar met de ballen op de paal en op de lat en een goede keeper van SKNWK was het steeds net niet. Uiteindelijk kwam het verlossende eind signaal en waren de zwaar bevochte 3 punten verdiend binnen gehaald.

Een leuke en spannende wedstrijd om te zien. Zeer goed gedaan allemaal.