Heinkenszand en SKNWK in spektakelstuk naar 4-4

Voor de neutrale toeschouwer viel er gisteren op het sportpark van Heinkenszand genoeg te genieten. Twee ploegen die vol voor de winst streden en uiteindelijk wel terecht op 4-4 bleven steken. Voor S.K.N.W.K. voelde dit trouwens als een overwinning, want 5 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd keek het nog tegen een 4-2 achterstand aan.

Al na 15 seconden een schot voor S.K.N.W.K.-speler Robbert Padmos, echter dit wordt geblokt. Na 4 minuten is het dan al wel raak, maar niet voor S.K.N.W.K. Het is de thuisploeg die een corner in 2 keer kan binnen tikken, 1-0.

Zo’n vier minuten later staan beide ploegen al weer op gelijke hoogte. Het is Stefan Vermeer die over links een prima voorzet afleverd. Léon Goedegebure komst heel goed voor zijn directe tegenstander en scoort schitterend de 1-1.

Na zo’n 23 minuten spelen lijkt een schot van de thuisploeg via de onderkant van de lat terug te stuiteren in het veld. De rebound wordt door Heinkenszand naast geschoten. Achterbal geeft de scheidsrechter aan. Tot verbazing van alles en iedereen heeft assistent-scheidsrechter van S.K.N.W.K., Piet Grootenboer, geconstateerd dat de bal de doellijn heeft gepasseerd en vlagt voor een treffer, 2-1. Hoe eerlijk kun je zijn…… (als iedereen zo was, zou de voetbalwereld er heel anders uitzien!).

Gesteund door dit presentje gaat de thuisploeg op zoek naar meer. Eerst verdwijnt een vrije trap in de S.K.N.W.K.-muur. Daarna nog een kopbal naast en een schot naast het doel van keeper Mike Bakker.

Zo’n 8 minuten voor het verstrijken van de eerste speelhelft wordt Stefan Vermeer diep gestuurd. Hij geeft opnieuw een mooie voorzet die door Wilco de Valk tot doelpunt kan worden gepromoveerd, 2-2.

Zowel Robbert Padmos, strandt op de keeper, en twee Heinkenszand spelers (1x over en 1x naast) krijgen nog mogelijkheden om hun ploeg op voorsprong te schieten, maar het blijft bij 2-2.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld. Twee ploegen op zoek naar (een) treffer(s). Timo Verkaart is namens S.K.N.W.K. als eerste dichtbij, maar zijn kopbal gaat net over. Mike Bakker blijkt dan twee maal toe onpasseerbaar. Ook verdediger Léon Pollemans van S.K.N.W.K. moet één keer ingrijpen middels een prima blok.

Na zo’n 15 minuten spelen in de 2e helft opnieuw de voorsprong voor Heinkenszand. De spits van de thuisploeg kan de bal aannemen en wegdraaien bij zijn directe tegenstander. Hij schiet beheerst de 3-2 binnen.

Als 10 minuten later alleen de scheidsrechter een overtreding ziet en dus een strafschop geeft aan Heinkenszand, pakken zich letterlijk en figuurlijk donkere wolken samen voor S.K.N.W.K. in Heinkenszand. De ‘pingel’ wordt benut en zet H’zand op een marge van twee.

Wilco de Valk geeft de aanzet tot een prima slotoffensief van de blauw/zwarten. Hij wordt vijf minuten voor het eind van dit duel diep gestuurd en scoort de 4-3. Dan is het alles of niks.

In de 89e minuut is het opnieuw raak. Nu is Robbert Padmos de doelpuntenmaker. Met een puntertje verschalkt hij de Heinkenszand-goallie, 4-4.

Twee minuten in blessuretijd krijgt S.K.N.W.K. nog bijna het deksel op de neus als een voorzet van de thuisploeg wordt ingekopt. Gelukkig weet Mike Bakker zijn doel dicht te houden en S.K.N.W.K. zodoende een zeer terecht punt te bezorgen!

Klasse mannen! Volgende week weer eens ’thuis’. Dan wacht opnieuw een promovendus, nl. Nieuwland. Een ploeg die na vijf wedstrijden 7 punten heeft behaald.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Kristian Bouwman, Martin Kiesenberg, René Verschoor, Léon Pollemans, Martijn Rentier (Steven Padmos), Robbert Padmos, Timo Verkaart, Léon Goedegebure, Wilco de Valk, Stefan Vermeer (Oleg Bondarenko).

2 reacties op "Heinkenszand en SKNWK in spektakelstuk naar 4-4"

1. Mediumvisor | 03-10-2010 at 12:19 |

Heb het aangepast

dank voor de tip

2. Oplettende speler | 03-10-2010 at 12:14 |

Nieuwland heeft nog maar 7 punten behaald. Gisteren verloren van Domburg dus staan ze niet op een gedeelde 2de plaats.