Yerseke aan kop

MIDDELBURG – De voetballers van Kapelle hielpen Yerseke zaterdag een handje in de derde klasse A. Kapelle versloeg koploper De Meeuwen met 2-0, waardoor Yerseke (3-1-zege bij Colijnsplaatse Boys) nu de nummer één is. Kapelle–De Meeuwen 2-0: In de veertiende minuut opende Robin Boogaard uit een vrije trap de score.

Na rust moest Kapelle ver terug. De Meeuwen kreeg kansen, maar het vizier stond niet op scherp. In de 81e minuut werd Edwin van Damme in het strafschopgebied neergelegd. Boogaard zorgde, in de grimmige slotfase waarin een aantal gele kaarten viel, voor de 2-0.

Colijnsplaatse Boys–Yerseke 1-3: Yerseke kwam uit een verre ingooi van Elco de Schipper via Arjen de Koeijer op 0-1. Daarna verzuimde Colijn op gelijke hoogte te komen. Bertus Zoeteweij en Jermo Sandee stuitten op doelman Ramon Boone. Vlak na rust profiteerde Michel de Rooij wel van een fout in de defensie van de thuisploeg. In de slotfase zorgde De Rooij voor de 0-3. Pas daarna kon Merijn Oostdijk nog wat terug doen.

Heinkenszand–SKNWK 4-4: Daniël Beyerlijn zorgde al vroeg voor 1-0, waarna Leon Goedegebuure SKNWK aan de 1-1 hielp. In de 23e minuut sprong een inzet van Maarten Griep via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Het spel ging door, maar na het vlagsignaal van SKNWK-grensrechter Piet Grootenboer werd de 2-1 alsnog toegekend! Wilco de Valk bepaalde de ruststand op 2-2. Na rust leek Heinkenszand door twee treffers van Griep, waarvan de laatste uit een strafschop, op weg naar de zege. Met twee goals in de laatste minuten hielpen De Valk en Robert Padmos SKNWK aan de 4-4.

VCK–DFS 3-1: Erik Goudt 1-0 en 3-1, Mariko Rouw 1-1, Stefan Wielemaker 2-1.

Nieuwland–Domburg 1-2: Sander Willemse 0-1, André Goedhart 1-1, Ronald Hendrikse 1-2.

Spui–Veere 0-3: René-Michel Gerritsen 0-1, Robin de Rijke 0-2 en 03.