VCK en Veere gaan koploper De Meeuwen voorbij

VCK en Veere gaan onttroonde koploper De Meeuwen voorbij

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – De Meeuwen verspeelde in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal de koppositie aan Yerseke.

Zelf verloor de Walcherse ploeg met 2-0 van Kapelle, terwijl Yerseke met 3-1 won bij Colijnsplaatse Boys. Veere klopte Spui met 3-0, VCK was met 3-1 te sterk voor DFS en Domburg won met 2-1 bij Nieuwland.

Kapelle – De Meeuwen 2-0: Op basis van de eerste helft was de Kapelse zege verdiend. De Meeuwen kwam door het spel van Kapelle niet aan voetballen toe. In de veertiende minuut opende Robin Boogaard uit een vrije trap de score. Na rust moest Kapelle ver terug. De Meeuwen kreeg kansen, maar het vizier stond niet op scherp. In de 81e minuut werd Edwin van Damme in het strafschopgebied neergelegd. Boogaard zorgde, in de grimmige slotfase waarin een aantal gele kaarten viel, ook voor de 2-0. Via Sjoerd Zielstra en Ferdi Tilroe had Kapelle meer afstand kunnen nemen.

Spui – Veere 0-3: Uit een door René-Michel Gerritsen benutte strafschop kwamen de bezoekers na rust op 0-1. Veere-spits Robin de Rijke zette zijn ploeg vervolgens op 0-2. Doelman René Bil voorkwam met enkele reddingen dat de Zeeuws-Vlaamse ploeg terug kwam in de wedstrijd. In de 85e minuut gooide De Rijke met zijn treffer het duel in het slot.

VCK – DFS 3-1: Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Na een slippertje van DFS-doelman Léander Rouw zorgde Erik Goudt al vroeg in de wedstrijd voor de 1-0. DFS kwam rond het halfuur via Mariko Rouw op gelijke hoogte, maar die stand bleef niet lang overeind. In de 35e minuut kopte Stefan Wielemaker na een lange pass van achteruit de bal achter Rouw en daarna zorgde Goudt voor de 3-1. Na de pauze maakte de regen goed voetbal onmogelijk. Beide ploegen kregen scoringskansen, maar doelpunten bleven uit.

Nieuwland – Domburg 1-2: Domburg liet het initiatief aan Nieuwland en counterde zelf naar hartelust. In de 36e minuut zorgde Sander Willemse voor de 0-1. Vier minuten later kopte Corné van Belzen aan de andere kant op de lat, maar in de rebound kopte André Goedhart alsnog de 1-1 binnen. Toen iedereen zich al leek te verzoenen met een gelijkspel, counterde Domburg in de 89e minuut naar de 1-2. Ronald Hendrikse werd de matchwinnaar.

Colijnsplaatse Boys – Yerseke 1-3 (0-1). Arjen de Koeijer 0-1, Michel de Rooij 0-2, Michel de Rooij 0-3, Merijn Oosdijk 1-3.

Heinkenszand – SKNWK 4-4 (2-2). Daniël Beyerlijn 0-1, Léon Goedegebure 1-1, Maarten Griep 2-1, Wilco de Valk 2-2, Maarten Griep 3-2, Maarten Griep (strafschop) 4-2, Wilco de Valk 4-3, Robert Padmos 4-4.