Ook Niels Kole heeft zijn 100e te pakken

Zijn voormalige ploeggenoot bij Kapelle, Jon Herselman, bereikte vorige week de 100 doelpunten; Niels Kole bereikte die mijlpaal deze zaterdag. Hij had er wel aanzienlijk minder tijd voor nodig dan Herselman. Kole maakte zijn eerste doelpunt in oktober 1996 tegen DFS, zijn 100 maakte hij zaterdag veertien jaar later tegen ’s-Heer Arendskerke. Hij maakte meteen de nummers 101 en 102 ook maar.

Zijn eerste en ook zijn voorlopig laatste doelpunt maakte hij beide in dienst van Wemeldinge. Het gros van zijn doelpunten maakte hij echter niet voor die club. Tussen zijn opkomst en afbouwen bij Wemeldinge scoorde hij er lustig op los bij Kapelle (42 keer, waarvan 6 in de nacompetitie) en 33 bij Kloetinge. Zijn topjaar was het laatste seizoen bij Kapelle met 19 goals.

Niels Kole is één van de weinige voetballers die in het zaterdagvoetbal op alle niveaus heeft gescoord, van hoofdklasse tot vierde klasse. Wilco de Valk van SKNWK is er ook zo één. Hij heeft zelfs nog voor op Kole dat hij ook in de tweede klasse van de afdeling heeft gescoord. Kole maakte zijn meeste doelpunten in de tweede klasse.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/